Oposició a un pàrquing subterrani dins el nucli històric de Vic

ERC, Capgirem Vic i PSC van criticar al ple municipal al projecte previst al parc de Maria Àngels Anglada

ERC van criticar el projecte
ERC van criticar el projecte | Josep M. Montaner
Redacció
04 de març del 2020
Actualitzat a les 11:25h
Tots els grups d'oposició del consistori de Vic van manifestar la seva oposició al projecte de construcció d'un aparcament soterrani amb capacitat de 40 vehicles al parc de Maria Àngels Anglada, al centre històric de la ciutat. El punt de l'ordre del dia del ple d'aquest dilluns consistia en l'aprovació del servei públic local d'aparcament de vehicles, en règim de lliure concurrència.

Viqui Terricabras, en nom d'Esquerra va establir diferències entre el que seria un espai dedicat només al veïns o per al públic en general, posant en relleu que només es preveuen deu places per a veïns i, en canvi, 30 per a ús públic rotatori (aquí podeu llegir un article d'opinió sobre el tema de Josep Lluís Garcia, regidor d'ERC, publicat a Osona.com).

Des de Capgirem Vic es van mostrar reserves perquè "contradiu la voluntat de reduir el trànsit dins del centre historic i l'esperit de ciutat saludable". La previsió d'aquest aparcament, justament, va ser un dels motius pels quals Capgirem Vic no va aprovar el POUM actual. Es va recordar que "aquest és l'únic parc que hi ha en tot el casc antic" i que l'Ajuntament hauria d'assumir els costos d'urbanitzar després la zona.

La regidora del PSC, Carme Tena, va mostrar-se contrària al projecte "perquè costa d'entendre", que es limiti la velocitat dels cotxes dins la ciutat , mentre es volen instal·lar equipaments com aquest, que veuria méss factible si es tractés d'un servei privat, "però d'ús públic, no". Finalment, el punt va ser aprovat amb el vot en contra dels deu regidors dels tres grups de l'oposició.
 

Ple Municipal de Vic, aquest dilluns. Foto: Josep M Montaner

Arxivat a