A Torelló hi ha 3.433 arbres de més d'un centenar d'espècies

Els més freqüents són el til·ler, el negundo i el plàtan, en el marc de la primera fase del Pla Director del Verd Urbà

Més d'un centenar de tipus d'arbres al municipi
Més d'un centenar de tipus d'arbres al municipi | Ajuntament de Torelló
Redacció
03 de març del 2020
Actualitzat a les 17:09h
La Diputació de Barcelona va entregar la setmana passada a l'Ajuntament de Torelló la primera fase del Pla Director del Verd Urbà (PDVU), corresponent a l'inventari dels espais verds i de l'arbrat viari. Segons les dades de l'informe, a Torelló hi ha 3.433 arbres de 104 espècies diferents. Els més freqüents són el til·ler, el negundo i el plàtan.
 
De tots els arbres que hi ha Torelló, 2.126 estan plantats en espais verds i 1.307 en els carrers del municipi. L'espècie més nombrosa és el til·ler, amb 490 exemplars, un 15% del total. El segueixen el negundo, amb 279, i el plàtan, amb 266 exemplars.
 
Pel que fa als espais verds, hi ha 201 unitats de gestió, que suposen un total de 494.597 metres quadrats. De l'inventari d'espais verds, destaca que hi ha 104 parcs i jardins, amb una superfície que supera els 150.000 metres quadrats. Això suposa que Torelló disposa de 17,6 metres quadrats d’espais verds per habitant i que hi ha un arbre per cada 4 habitants.
 
La redacció del Pla Director del Verd Urbà (PDVU) suposa l’actualització de l’antic pla existent, d’octubre de 2013. Després d'aquesta primera fase, la Diputació de Barcelona treballarà ara en l’elaboració de propostes per la millora del verd urbà, amb la previsió d’entrega del projecte definitiu a principis d’estiu.
Arxivat a