Els «valents» osonencs que lluiten contra «la invasió groga» a la Catalunya profunda

El diari “El Español” dedica un extens reportatge a la Plataforma Ciutadana Osona

L'Ajuntament de Torelló, sense la bandera espanyola, l'any passat
L'Ajuntament de Torelló, sense la bandera espanyola, l'any passat | Cedida
Redacció
02 de març del 2020
Actualitzat a les 12:30h
Un grup de 30 ciutadans d’Osona es van unir l'any passat en una plataforma per dir “prou” i lluitar contra “les vulneracions que els ajuntaments del seu territori fan de la llei de banderes o de la quota que paguen a entitats independentistes”. Són “herois civils cansats de ser-ho en democràcia”.

Així defineix aquest grup espanyolista el diari El Español a qui dedica un extens reportatge. Es tracta de la Plataforma Ciutadana Osona, una entitat gairebé desconeguda i que no ha tingut massa incidència a la zona. 

El reportatge destaca la pluralitat d’aquest grup. Així, diu que hi ha operaris de fàbrica, administratius i fins i tot un mosso d’esquadra de Ripoll.

“Exigim una mica d’ajuda als polítics, perquè aquí tot són banderes i llaços gros”, explica el seu principal promotor, Antonio Lucena, un dels pocs membres que no és anònim. En concret, busquen l’ajuda de Cs i PP, que els hi ha “negat” el defensor del poble quan van denunciar l’Ajuntament de Torelló per incomplir, asseguraven, la llei de banderes.

De moment, ja s’han reunit amb el secretari general del PP de Catalunya, Daniel Serrano, que els hi va prometre que la bandera espanyola tornaria a onejar als ajuntaments d’Osona. També Cs, ara reorganitzats a la comarca amb les sigles Constitucionalistes, els ha atès. No en canvi el PSC, que a Osona és “com si fos un partit independentista”, diu Lucena.
 
Arxivat a