Orriols torna a guanyar el Ral·li Esprint Sant Julià després d'un emocionat frec a frec amb Cornet

El vigatà ha guanyat sis vegades la prova

Orriols i Pujolar, al podi
Orriols i Pujolar, al podi | Escuderia Osona
Redacció
02 de març del 2020
Actualitzat a les 11:39h
Albert Orriols-Lluís Pujolar (Escuderia Osona), a bord d'un Ford Fiesta RS WRC, s'han imposat en la 23a edició del Ral·li Esprint Sant Julià, que s'ha disputat aquest diumenge, 1 de març. No li ha posat les coses fàcils el tàndem Ramon Cornet-Dani Noguer (Biela Club Manresa), amb un Peugeot 305 N5, bons coneixedors del terreny i que s'han classificat segons a només 6"6. El podi l'han completat Xavier Agustina-Manel Jiménez (Escuderia Lleida), amb un Mitubishi Lancer Evo X.

Aquesta és la sisena victòria d'Orriols al Ral·li Esprint i la segona consecutiva, després de guanyar també el de l'any passat. De les últimes quatre edicions, el pilot vigatà se n'ha emportat tres.

Finalment, han participat a la prova un total de 31 equips, que han hagut de fer tres passades a cada un dels dos trams: Romagats, on hi havia molta grava a l'asfalt, i Collada del Vilar. Matinal amb força estones de sol i una mica de vent i molt de públic a la carretera.
 

Albert Orriols, en un dels trams del Ral·li Sprint Sant Julià. Foto: Josep M. Oliver


Orriols ha guanyat quatre dels sis trams, en el primer i tercer bucle, mentre que Cornet s'ha emportat els altres dos. Orriols ha fet una bona elecció de pneumàtics en el primer bucle, a diferència del seu gran rival, i ha pogut posar terra pel mig, amb sis segons d'avantatge que ja han estat insalvables.   

El pilot vigatà es mostrava satisfet a l'arribada: "Hem anat de menys a més, hem millorat els registres de l'any passat i no hem perdut la concentració tot i una parada de motor a la Collada del Vilar que ens ha fet perdre uns segons". El cotxe, segons Orriols, ha rodat "perfecte".

Cornet, per la seva banda, lamentava que haguessin utilitzat unes rodes que no eren "les adequades", sobretot en el primer bucle. Però també valorava el podi: "Ha estat un ral·li molt intens i hem lluitat frec a frec amb l'Albert".

Un tercer lloc molt car

El tercer lloc del podi s'ha decidit pels pèls. Agustina li ha arravatat a Marià Parès-Jordi Forcada en l'últim tram i li ha tret només set dècimes de segon. En cinquè lloc, a només set segons del podi, s'ha classificat un altre equip de la casa, Josep Lluís Diego "Josín"-Xavier Crosas.

- Totes les classificacions del ral·li, al web de l'Escuderia Osona 
 

Ramon Cornet. Foto: Josep M. Oliver