​El full de ruta de l'equip de govern de Vic preveu 450 actuacions fins al final de la legislatura

S'ha creat un web que mesura els nivells de compliment dels projectes i els terminis d'execució

L'alcaldessa Anna Erra ha fet la presentació del PAM
L'alcaldessa Anna Erra ha fet la presentació del PAM | ACN
Redacció
28 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:55h
L'alcaldessa de Vic, Anna Erra (JxCat), acompanyada de l'equip de govern, ha presentat aquest dijous al vespre a l'Espai Comunitari el full de ruta per a les polítiques municipals fins al maig del 2023. El Pla d'Acció Municipal (PAM) contempla més de 450 actuacions, alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i amb la intenció de desplegar el projecte polític "Vic, ciutat a la mesura humana". Amb tot, segons l'alcaldessa, el PAM és un document marc que engloba tots els àmbits de la ciutat i és "permeable" a les noves necessitats i, per tant, està obert a nous reptes. En la pàgina web del PAM es pot comprovar el percentatge de compliment a temps real. A dia d'avui, l'estat d'execució és del 18%.

l PAM s'hi contempla des de l'impuls d'un nou procés de pressupostos participatius, fins a l'ampliació dels ecosistemes d'emprenedoria de la ciutat o la creació de noves zones de pacificació del trànsit i illes de vianants lliures de cotxes. Al web, cada acció apareix amb el seu percentatge de compliment i la data prevista d'inici i de fi.

Segons l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, l'objectiu del PAM es millorar la ciutat i la qualitat de vida dels seus ciutadans. "Volem un Vic on tothom tingui oportunitats per viure-hi", ha assenyalat. Amb les més de 450 accions que es detallen al pla, l'alcaldessa ha explicat que l'equip de govern vol ser "proper" amb els veïns, "tenir un esperit dialogant i voluntat d'escoltar" i també vol potenciar que la ciutadania participi en la presa de decisions.

La cap de l'executiu ha destacat la importància de treballar per projectes, perquè els veïns puguin beneficiar-se de la suma d'esforços de tots els departaments del consistori. Aquesta manera de treballar, ha assenyalat, "millorarà l'eficàcia".

Erra ha explicat que per a l'equip de govern que capitaneja amb majoria absoluta, el PAM també és un "repte" perquè afegeix pressió a la seva tasca diària. "No només és un acte de transparència cap a la ciutadania, sinó que també és una eina de gestió interna que ens ajudarà a ser més eficients", ha explicat.

Un pla que es divideix en cinc eixos

El PAM es divideix en cinc grans eixos que l'equip de govern ha treballat amb els treballadors del consistori: ciutat amb una administració oberta, moderna i propera; ciutat accessible i amb serveis de qualitat; ciutat del coneixement i progrés econòmic; ciutat per a les persones; i ciutat saludable.

A partir d'aquests cinc eixos es despleguen la vintena d'objectius estratègics. D'aquests, en surten 150 objectius operatius que es concreten en les més de 450 accions que es poden consultar, una per una, al web creat per a l'ocasió. Els indicadors s'aniran actualitzant cada tres mesos.

Entre els grans objectius que ha anat desgranant l'alcaldessa hi ha el de fer una ciutat emprenedora que generi llos de treball amb valor afegit, potenciar el comerç de proximitat, seguir treballant per tenir una ciutat inclusiva, fer promoció del patrimoni de Vic com en els projectes de l'Illa de la Pietat o la nova biblioteca. A més, també ha assenyalat el compromís per unes finances sanejades o obrir nous espais públics perquè els ciutadans puguin practicar esport. D'altra banda, l'equip de govern també es proposa seguir estenent el campus ciutat que representa la UVic-UCC, obrir-se a noves fires, treballar per tenir nous estàndards energètics i de sostenibilitat en una ciutat respectuosa amb el medi ambient.
Arxivat a