​Veïns de Vic s'uneixen per defensar la plaça de la Noguera i evitar que s'hi construeixin pisos

L'Ajuntament assegura que no té marge de maniobra perquè l'espai està en mans privades

La plaça de la Noguera, punt de trobada dels veïns del Remei
La plaça de la Noguera, punt de trobada dels veïns del Remei | ACN
Redacció
29 de febrer del 2020
Actualitzat el 03 de març a la 13:02h
El barri del Remei, un dels que concentra més immigració de Vic, ha alçat la veu per reclamar que no es perdi la plaça de la Noguera, un dels pocs espais oberts al barri. Es tracta d'una plaça que, en els darrers anys, s'ha convertit en un punt de referència i de trobada, i on ara s'hi preveu construir dos blocs de sis pisos d'alçada.

Això ha fet reaccionar els veïns del barri, que aquest dilluns portaran una moció al ple de l'Ajuntament per defensar l'espai, ja que consideren que la seva pèrdua suposa la desaparició "d'una oportunitat per fer teixit social". Des de l'Ajuntament però, la regidora d'Urbanisme, Fabiana Palmero, ha assegurat que el consistori no té marge de maniobra, ja que es tracta d'un espai en mans privades.

La importància de la Noguera, segons han explicat els veïns, recau en el fet que l'espai s'ha convertit en un punt de trobada d'un barri humil, que concentra població d'orígens molt diversos i que, segons lamenten des del barri, ha estat sempre el gran oblidat de la ciutat.

Els veïns, per tant, miren de protegir "com sigui" un espai que consideren "indispensable", però també són conscients de la seva dificultat. Per això, han creat la plataforma Remei Reviu, que dilluns presentarà una moció en el ple de l'Ajuntament per demanar que l'espai no desaparegui.

La moció es presentarà a través de dos grups municipals, ERC i Capgirem Vic, i compta amb el suport de vuit associacions de veïns, la majoria de la zona sud de la ciutat. Es pot donar el cas que tota l'oposició hi voti a favor, fet que faria que el govern municipal es quedés sol. Des de Capgirem Vic, la regidora Carla Dinarès, assegura que l'espai es pot preservar, ja que l'Ajuntament pot fer una modificació del POUM i, en aquest sentit, diu que tot depèn de si hi ha o no voluntat política.

Des de l'Ajuntament, la regidora d'Urbanisme, Fabiana Palmero, ha assegurat que no tenen marge de maniobra, ja que es tracta d'un espai que està en mans privades. Palmero defensa que el debat sobre el futur d'aquest espai ja es va fer durant la redacció del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, que s'ha aprovat recentment i que, per cert, segons recorda Palmero, va comptar amb el vistiplau dels republicans.

Segons la regidora, expropiar tot l'espai costaria prop de 6 MEUR, una quantitat "que suposaria un greuge per a la resta de veïns". "Nosaltres hem de tenir una visió general de la ciutat", ha afegit.
 

Dues veïnes del Remei, a la plaça de la Noguera Foto: ACN

Arxivat a