automobilisme

Orriols surt com a gran favorit d'un Ral·li Esprint Sant Julià que puntua per primer cop per al català

El recorregut recupera el tram de Romagats i manté la Collada del Vilar

per Redacció, 27 de febrer de 2020 a les 10:50 |
Mapa del ral·li | Escuderia Osona
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La 23a edició del Ral·li Esprint Sant Julià es disputarà el proper diumenge, 1 de març. L’organització recupera el tram de Romagats, una part del qual s'havia inclòs en diverses ocasions al mundial, i manté el de la Collada del Vilar, entre Taradell i Viladrau.

A la prova hi participaran 31 equips. El gran favorit serà el tàndem Albert Orriols-Lluís Pujolar, a bord del Ford Fiesta WRC, que ha guanyat la cursa dues vegades en els últims tres anys, la darrera el 2019.


Haurà d’anar amb compte amb alguns equip de casa, com Soler-Ribolleda, Cornet-Noguer i Diego-Crosas, bons coneixedors del terreny, o d'altres de fora amb bons cotxes, com Medina-Nogué i Parés-Forcada. 

Tres passades per cada tram


Els cotxes hauran de fer tres passades a cadascun dels dos trams. En tenir els trams tant junts, el ral·li redueix dràsticament la seva distància, que se situarà en un total de 89 quilòmetres, dels quals 26,6 seran cronometrats.

Cal destacar que, en aquesta ocasió, el Ral·li Esprint Sant Julià tindrà un plus de competitivitat, ja que puntuarà per primera vegada per al Trofeu de Catalunya de Ral·lisprints d'Asfalt.


Pel que fa als horaris, els cotxes començaran a córrer a Coll de Rogamats a les 09:24 h. Aquest tram es repetirà a les 11:00 h i a les 12:36 h. A la Collada del Vilar, els horaris de pas dels primers vehicles seran a les 09:47 h, 11:23 h i 12:59 h.

La resta del ral·li continuarà igual que en edicions anteriors. Els vehicles tornaran a sortir del centre de Sant Julià de Vilatorta, a les 09:01 h. En aquesta zona també s’hi ubicarà el parc tancat i el podi. El parc d’assistència se situarà al polígon Quintanes de Sant Julià. La cerimònia de podi tindrà lloc a les 13:54 h al carrer de Núria d’aquesta població i els premis s’entregaran al Saló de Catalunya, a les 15:00 h.

La llista definitiva d'inscrits s'ha publicat el 27 de febrer, al tauler oficial d'anuncis. El dia anterior al ral·li, el dissabte 29 de febrer, hi haurà les verificacions tècniques i administratives i el shakedown per als pilots que vulguin, al Circuit d'Osona a partir de les 4 de la tarda.
 

El podi del ral·li de l'any passat, a Sant Julià de Vilatorta. Foto: Escuderia Osona

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació