El Seminari de Vic serveix el 2019 més de 6.000 menús a 1,5 euros per a famílies vulnerables

El lliurament d'àpats augmenta un 6% en un any

Un dels menús que se serveixen
Un dels menús que se serveixen | ACN
Redacció
27 de febrer del 2020
Actualitzat a les 10:46h
El projecte "Menú LowCost" del Seminari de Vic ha tancat el 2019 amb 6.356 menús servits i es consolida com un recurs més dins la xarxa alimentària de la comarca. La xifra és 368 menús més que els que es van servir l'any anterior.

Aquests àpats, tots ells supervisats per una dietista i amb un cost per a l’usuari d'1’5 euros, consten d’un menú complet diari equilibrat, amb un primer i un segon, a més de les postres. Els menús s’adapten a les necessitats pròpies dels beneficiaris, sobretot pel què fa a salut i a creences culturals i religioses. La recollida dels àpats es fa amb total discreció i es pot fer a diari, cada setmana o cada quinze dies.

El servei té per objectiu oferir un menú diari a un preu per sota del cost del mercat a persones i famílies que viuen una situació de vulnerabilitat social, econòmica i, des de fa uns anys, també a persones amb mobilitat reduïda. El servei lliura un menú diari per a consumir al domicili particular. Tots els beneficiaris hi arriben derivats des dels serveis socials bàsics del Consell Comarcal d’Osona o de l’Ajuntament de Vic.

Malgrat el cost total del menú és de 4 euros, el projecte incorpora un sistema de copagament amb el beneficiari. La diferència amb l'euro i mig que paga l'usuari ve finançat per altres administracions, com la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Vic. El Seminari Vic assumeix el cost logístic i de funcionament del dispositiu.
Arxivat a