​Jaume Romeu esdevé nou alcalde de Montesquiu després que el govern anterior plegués en bloc

El nou batlle, de Junts per Montesquiu, relleva la republicana Sònia Muñoz

Els regidors de Junts per Montesquiu i de Som Montesquiu després de signar el pacte de govern
Els regidors de Junts per Montesquiu i de Som Montesquiu després de signar el pacte de govern | ACN
Redacció
26 de febrer del 2020
Actualitzat a les 10:42h
Jaume Romeu (Junts per Montesquiu) s'ha convertit en el nou alcalde de Montesquiu durant el ple extraordinari que s'ha celebrat aquest dimarts a la casa consistorial. Només nou mesos després de les eleccions municipals, el municipi ja haurà tingut dos alcaldes. Romeu rellevarà al càrrec a la republicana Sònia Muñoz, després que aquesta renunciés al càrrec el passat 7 de febrer al·legant que la situació era "insostenible".

Després de la presa de possessió, Jaume Romeu ha dit que volia "començar des de 0" i ha reconegut errors "per part de tots". Malgrat les desavinences amb ERC, el nou batlle, que compta amb el suport de Som Montesquiu, ha estès la mà a Sònia Muñoz i la resta de regidors republicans.

Una gran expectació

Expectació al ple d'aquest dimarts al vespre a Montesquiu i molta tensió entre ERC, Junts per Montesquiu i SM-Amunt Montesquiu. ERC va assolir el mandat en minoria després de les eleccions del maig de 2019 gràcies a l'abstenció de l'oposició, SM-Amunt i JxCAT. A principis de febrer d'aquest any, l'alcaldessa va fer pública la seva renúncia al càrrec perquè, segons va dir, la situació era "insostenible" i va criticar que semblava com si els dos grups s'hagessin "aliat" per fer esmenes i mocions conjuntes a tots els acords que duien al ple.

Després de les votacions per escollir el nou alcalde, Sònia Muñoz ha pres la paraula i s'ha refermat en la seva decisió perquè, segons ha assenyalat, "calia desbloquejar la situació. "No podíem treballar amb tota la oposició en contra", ha lamentat. "S'ha confirmat que l'estratègia dels dos grups era decidir entre els quatre i que doni la cara Esquerra", ha criticat. I per això ha afegit que els deixaven l'alcaldia, "així seran els responsables de tot allò que signin". Albert Soler, regidor d'ERC, també ha intervingut durant el ple, ha apel·lat a la unitat i s'ha mostrat preocupat per la "divisió" que es viu al poble.

El nou alcalde, Jaume Romeu, ha començat la seva intervenció dient que volia ser "l'alcalde de tots, també d'ERC". "No vull tenir retrets per ningú, vull començar des de 0. Ens hem equivocat una mica tots i cal tirar endavant com sigui", ha dit Romeu. El nou batlle ha justificat el canvi d'alcaldia perquè "el poble necessitava estabilitat", que s'ha aconseguit amb el pacte amb SM-Amunt.
 

Jaume Romeu, votant. Foto: ACN


Jaume Romeu ha dit que entomava tots els projectes que ja havia engegat ERC aquests mesos i ha avançat que ja ha aconseguit suports per "desencallar" qüestions importants pel poble com per exemple la construcció de la nova passarel·la que permetrà gaudir un altra vegada del riu.

Des de Som Montesquiu, la seva portaveu, Núria Soler, ha assenyalat que no hi havia "cap altra solució" que no fos el pacte. "Ara comencem una nova etapa govern i entrem conscients que al poble hi ha moltes veus diferents", ha afegit.

El regidor Carles Colomo, de Som Montesquiu, ha estat l'encarregat de fer públic el pacte a què han arribat el seu grup i Junts per Montesquiu. L'objectiu, ha assenyalat, és "fer un nou govern que superi el desgovern actual". En aquest sentit, es comprometen a ser un equip "proper, participatiu, transparent i dialogant". Els dos grups es repartiran l'alcaldia pel que queda de mandat. Som Montesquiu agafarà el relleu de Junts el 2021. A més, es crearan dues noves regidories: Memòria històrica i Participació. D'altra banda, el pacte també especifica que els dos grups es comprometen a repetir l'acord en les properes eleccions si els vots sumen. Això es deu al pressupost a set anys vista que volen tirar endavant.