Roda de Ter

VÍDEO Roda de Ter estrena tanatori

L'equipament està situat en una parcel·la de més de 2.500 m2, al costat del cementiri

per Redacció , 25 de febrer de 2020 a les 12:23 |
L'alcalde Albert Serra, a la inauguració | Difucor
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Roda de Ter ja té tanatori des d'aquest diumenge 23 de febrer, quan va tenir lloc la inauguració oficial d'aquest equipament situat just al costat del cementiri municipal. La gestió del nou servei del tanatori de Roda de Ter s'ha concedit a l'empresa Cuberta Serveis Funeraris. L'acte protocol·lari d'inauguració es va fer a les 12 del migdia i els assistents van poder visitar abans les instal·lacions i van gaudir de la música de Pep Poblet, que va amenitzar l'acte.

Abans dels parlaments, el mossèn de la parròquia de Sant Pere de Roda, Ramon Bufí, va beneir l'equipament, on a més de cerimònies civils també se'n podran fer de religioses. I tot seguit, es van fer els parlaments a la sala interconfessional plena de gom a gom, els quals van anar a càrrec del gerent de l'empresa Cuberta Serveis Funeraris, Jaume Cuberta, i d'Albert Serra, alcalde del municipi. Cuberta va assenyalar que es tracta d'un edifici referent a tot el territori que permetrà que "a partir d'avui es pugui fer la vetlla a Roda de Ter". També va destacar que es tracta d'un edifici integrat a l'entorn, accessible, i que vetlla per al respecte a les famílies. Està situat en una parcel·la de més de 2.500 m2, al costat del cementiri de Roda de Ter, amb una superfície construïda de 400 m2 en una única planta. Consta d'un vestíbul, dues sales de vetlla, una sala multiconfessional (segons usos). Tots els espais han estat dissenyats i executats per tal de donar acompliment a l'accessibilitat de les persones i buscant sempre la màxima comfortabilitat i comoditat dels seus usuaris. Cuberta també en va destacar les entrades de llum amb gran vidrieres, ja que "volem sortir de la idea que els tanatoris són espais foscos".

Per la seva part, Albert Serra, va recordar que el tanatori "és un equipament que fa temps que esperem. És una reivindicació històrica" i 'un dels pocs equipament que mancaven al municipi i que també donarà servei a pobles veïns". De l'edifici, en va destacar que sigui modern, avançat i confortable.

 

El nou tanatori. Foto: Difucor


Serra va fer un agraïment a Antoni Escarrabill, regidor d'Urbanisme en el mandat 2015-2019, que va ser la persona qui va començar a gestionar el projecte del tanatori. L'alcalde va explicar que és un projecte que ha tingut un "cost zero" per l'Ajuntament, ja que la despesa de la construcció de l'edifici ha anat a càrrec de l'empresa Cuberta, els quals tenen la concessió del servei. L'acte va acabar amb la tallada de la cinta inaugural i es va convidar als assistents a un petit refrigeri.

A la tarda, hi va haver sessió de portes obertes perquè tothom que ho desitgés pogués conèixer aquest nou equipament que fa realitat una reivindicació històrica del municipi. A sota, un resum de Canal Taronja.

 

Participació