El parc de les Set Fonts de Sant Julià de Vilatorta comença a canviar de fisonomia

La regidora Montse Piqué explica que les obres avancen a bon ritme i la neteja de la pedra dona una "nova textura" a l'indret

Durant les obres del parc de les Set Fonts, aquest febrer
Durant les obres del parc de les Set Fonts, aquest febrer | Josep M. Montaner
24 de febrer del 2020
El parc de les Set Fonts de Sant Julià de Vilatorta comença a canviar de fisonomia. Aquests dies s'estan portant a terme les obres de rehabilitació del parc, així com la de l'edifici de l'antic escorxador. 

Un dels canvis més espectacular és el de la bassa, ja que s'hi ha tret la tanca perimetral i té un paviment d'uns 15 centímetres de profunditat, menys que abans. Això ha de permetre observar millor el cicle de l'aigua, que surt de les fonts, passa pel canal i arriba a la bassa.

"Quan hi hagi la jardineria, ens adonarem més de la reforma", destaca Piqué. De fet, la reforma, que té un cost de 200.000 euros subvencionats per la Diputació de Barcelona, dona molta importància al paisatgisme.

"Tota la neteja del parc també li ha donat una altra textura", diu la regidora, remarcant que "sembla pedra nova". En alguns casos també es consolidarà espais que s'han trencat, com algunes lloses de les escales d'accés al parc.

A bon ritme i altres reformes

Piqué explica que les obres avancen a bon ritme, sobretot perquè estan en "terreny municipal" i no hi ha afectació a veïns. "És una obra més fàcil en aquest sentit", afegeix. Per tant, la previsió que finalitzin l'abril del 2020 segueix en peu.
 

Durant les obres del parc de les Set Fonts Foto: Josep M. Montaner


Tot i això, apunta que han sorgit "petits grans imprevistos", com seria la gran quantitat d'aigua que brolla de les Set Fonts. "Hem hagut de tenir molta cura a l'hora de treballar al voltant dels brocs de les set fonts", especifica.

D'altra banda, l'Ajuntament està fent petites millores fora projecte, subjecte a la subvenció, i aprofita per fer soterrament de línies elèctriques o previsió de cablejat, ja que hi ha tota la maquinària treballant al mateix terreny.

"Les millores que estem fent són de previsió d'instal·lacions", diu, remarcant que "els serveis que hi havia el parc eren vells". "Això és una previsió a futures fases, per exemple, si volem reformar el restaurant. Ja tindrà una rasa en condicions", explica.

Respectuosa amb Miquel Pallàs

El parc de les Set Fonts és un dels indrets més emblemàtics del municipi, que combina els elements naturals i la pedra. L'obra va ser dissenyada per Miquel Pallàs el 1933. De fet, des dels inicis dels treballs, Piqué remarcava que "la rehabilitació del parc és molt respectuosa amb l'obra de Pallàs".