​Endesa ha invertit 515.000 euros en l'automatització de la xarxa elèctrica a Osona

Durant el 2019, s'han instal·lat 29 nous sistemes de telecontrol que permeten reduir en un 20% el temps d'interrupció

Treballadors d'Endesa a Osona
Treballadors d'Endesa a Osona | Endesa
Osona.com
20 de febrer del 2020
La companyia elèctrica Endesa ha instal·lat durant el 2019 un total de 29 telecomandaments en centres de transformació d'Osona amb l'objectiu de millorar la qualitat del servei a la comarca. Els nous dispositius, que han suposat una inversió de 515.000 euros, permeten reduir en un 20% el temps d'interrupció del servei en cas d'incidències.

Aquests sistemes de control remot permeten realitzar maniobres d'operació a distància. Així, des del centre de control que Endesa té a Barcelona, es pot activar a distància els dispositius de les instal·lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències. El centre de control rep la informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa. D'aquesta manera s'estalvia temps en la localització, i per tant, també en la reducció del temps d'interrupció del subministrament elèctric, que en cas d'Osona són més de 31.000 de forma directa i, indirectament, tota la comarca.

44 municipis d'Osona, beneficiats

En aquesta fase, els nous 29 equips telecomandats beneficien als municipis d'Aiguafreda, Alpens, Balenyà, El Brull, Calldetenes, Centelles, Figaró-Montmany, Folgueroles, Gurb, Lluçà, Malla, Manlleu, les Masies de Roda, les Masies de Voltregà, Montesquiu, Olost, Oris, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Rupit i Pruit, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Martí de Centelles, Sant Pere de Torelló, Sant Quirze de Besora, Sant Sadurní d'Osormort, Sant Vicenç de Torelló, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Maria de Besora, l'Esquirol, Santa Maria de Merlès, Seva, Sobremunt, Sora, Tagamanent, Taradell, Tavèrnoles, Tavertet, Tona, Torelló, Vic i Vilanova de Sau.

En els últims anys, Endesa està invertint en la tecnificació de la seva xarxa per dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics, amb l'objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat.