La Diputació instal·larà plaques solars a Roda de Ter, Sant Julià de Vilatorta i Seva

L'estiu del 2021 la instal·lació ja haurà de funcionar

Osona.com
23 de febrer del 2020
La Diputació de Barcelona ha iniciat el projecte d'instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum en terrats de centres d'equipament de 37 municipis de la demarcació. En el cas d'Osona, afecta a tres municipis: Roda de Ter, Sant Julià de Vilatorta i Seva.

El projecte, dotat amb un milió d'euros i finançat al 50% per fons FEDER i l'Àrea d'Acció Climàtica, comporta la col·locació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum amb una potència mitjana de 14,5 kW amb l'objectiu de reduir els consums energètics dels edificis. El diputat d'Acció Climàtica, Xesco Gomar, remarca que "les accions energètiques renovables és una de les principals línies estratègiques d'actuació de la Diputació de Barcelona per aquest mandat".

Juliol de 2021: instal·lacions fetes

D'acord amb el calendari d'execució de les instal·lacions, el mes de juliol d'aquest any tots els projectes hauran d'estar redactats i disposaran d'un termini de 12 mesos per a la seva execució i entrada en funcionament. Per tant, el juliol de 2021 ja hauran d'estar en marxa.

El projecte comporta la licitació de cadascuna de les instal·lacions així com la formació dels tècnics municipals encarregats del seu funcionament així com tramitació i legalització per ser donades d'alta per a la generació elèctrica.
Arxivat a