​Vic organitza la primera Cursa de les Dones

Els beneficis de la carrera del 15 de març es destinaran al Casal Claret

Durant la presentació de la cursa del proper 15 de març
Durant la presentació de la cursa del proper 15 de març | Aj. de Vic
Osona.com
18 de febrer del 2020
Vic acollirà la primera edició de la Cursa de les Dones el proper 15 de març. Es tracta d'una activitat benèfica fruit del treball conjunt de les regidories d'Igualtat i d'Esports de l'Ajuntament de Vic, Osona Acció Social i amb la col·laboració d'entitats de la ciutat.

La cursa, de 5 quilòmetres, sortirà de l'Atlàntida a dos quarts d'11 del matí i acabarà a la plaça Major. El preu per participar-hi és de 5 euros i tot l'import recaptat de les inscripcions es destinarà a una entitat del tercer sector: el Casal Claret.

Les participants es poden inscriure online o bé presencialment al Vicjove i a l'Oficina Tècnica d'Igualtat de Gènere i LGTBI, ubicada a la plaça 1 d'Octubre de Vic.

Acte inclòs en el Dia Internacional de les Dones

Des de l'Ajuntament, la regidora d'Igualtat, Núria Vergés, explica que és una acció més per "donar continuïtat al protocol lila a la ciutat i per potenciar i visibilitzar l'apoderament de les dones". La celebració de la cursa també va en consonància amb "la consecució d'una ciutat i d'una societat més igualitària", i s'ha inclòs en la programació de les activitats entorn la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, que engloba activitats de tot tipus.

Per la seva banda, el regidor d'Esports, Titi Roca, qualifica la cursa de "reivindicativa però festiva", perquè les participants puguin gaudir de l'entorn de la ciutat i de l'Anella Verda. És per això que es tracta d'una "cursa popular, no competitiva, oberta a tothom i adaptada".

Un col·loqui abans de la cursa

Abans del tret de sortida, s'oferirà un col·loqui amb la presència d'atletes femenines per fomentar i visualitzar l'esport femení seguint la campanya "T'ho estàs perdent" que té l'objectiu d'augmentar i millorar els espais dedicats a l'esport femení en els mitjans de comunicació.

La Cursa de les Dones també serà possible gràcies al patrocini de Banco Mediolanum i CMP, i la col·laboració de la Unió Excursionista de Vic, el Club Atlètic Vic, el Vic ETB, MansVic, La Reciclària, L'Atlàntida, Aigües Vic, Teatre de Tona, l'Ajuntament de Tona, Rafting Parc, Up Room, Kyrocream, Creu Roja i EAP VIC.
Arxivat a