Santa Eugènia de Berga impulsa el seu consell d'infants

L'alcalde Xavier Fernández els encarrega la creació de camins escolars

L'alcalde Fernández fent l'encàrrec al futur consell d'infants de Santa Eugènia de Berga
L'alcalde Fernández fent l'encàrrec al futur consell d'infants de Santa Eugènia de Berga | Aj. de Santa Eugènia de Berga
Osona.com
18 de febrer del 2020
Actualitzat a la 13:23h
Aquest desembre passat, el ple de l'Ajuntament de Santa Eugènia de Berga va aprovar la creació del consell d'infants. Té per objectiu promoure la participació activa dels nens en tots els àmbits de la vida com a pas necessari perquè aquests assumeixin la seva responsabilitat social i esdevinguin un motor de transformació social. 

Tal com explica l'Ajuntament, el consell estarà format per uns 15 nens, d'entre deu i dotze anys (quart, cinquè i sisè de primària de l'Escola Jacint Verdaguer). Els escolliran a través d’unes eleccions, que està previst que es portin a terme a finals d’aquest mes de febrer. L’activitat del consell es portarà a terme fora de l'horari lectiu, amb una trobada al mes d'una hora i mitja, en què els consellers infantils hauran de treballar sobre l’encàrrec que van rebre del consistori: la creació de camins escolars al municipi.

A principis d'aquest febrer, l'alcalde Xavier Fernández va explicar als infants del municipi la necessitat de crear uns itineraris segurs i còmodes pels alumnes en els trajectes de casa a l’escola; fomentant els valors del respecte, la responsabilitat, la bona convivència i cohesió i la sostenibilitat.