El vigatà en quarantena pel coronavirus: «Tenia ganes d'anar a casa, però no s'ha fet pesat»

Albert Aumatell no descarta tornar a Wuhan si es normalitza la situació

Albert Aumatell treballa Wuhan fent d'entrenador de porter
Albert Aumatell treballa Wuhan fent d'entrenador de porter
Osona.com
17 de febrer del 2020
Actualitzat a les 8:58h
El vigatà Albert Aumatell és un dels catalans que ha estat 14 dies en quarantena a Madrid després de ser repatriat de Wuhan. De nou a Vic, Aumatell ha explicat a l'ACN que, malgrat que tenia ganes de "tornar a casa", no se li ha fet "pesat" estar dues setmanes incomunicat. Entrenador de porters de futbol a la Xina i amb contracte fins al mes de juny, es mostra a "l'expectativa" de veure si es normalitza la situació i no descarta tornar cap allà.

Aumatell va arribar a la Xina el passat mes de juliol. Va tornar a Catalunya per Nadal i explica que, precisament, va ser quan era aquí que va escoltar les primeres notícies sobre el coronavirus. Va tornar cap a Wuhan a principis de gener i va estar treballant amb normalitat fins al dia 21. A partir de llavors, ja no va poder treballar més i el dia 30 ja va ser repatriat.

Aumatell va tornar amb una maleta. "Allà ho vaig deixar pràcticament tot", explica. Ja a l'avió, va conèixer als que van ser durant dues setmanes companys d'hospital. "Entrenadors com jo, un músic, un australià...", enumera. Se'ls va tancar en una planta a l'hospital Gómez Ulla de Madrid.

Al quart dia de ser allà, l'ADN ja va descartar el contagi. Cada dia els mesuraven tres vegades la temperatura i, al cap d'uns dies, dos. "Ningú es va trobar malament i així van anar passant els dies", explica, tot afegint que "no s'ha fet llarg perquè hi havia bon rotllo".

El vigatà es mostra comprensiu amb l'aïllament. "No em sembla malament si pensaven que hi podia haver algun perill", diu. No obstant, insisteix en el fet que s'ha exagerat la situació que es viu a Wuhan i que, en cap cas, va viure escenes de pànic. "És una situació de risc, cert, però la grip mata més gent", afegeix.

Aumatell es mostra a l'expectativa amb el seu futur. Allà s'hi va deixar coses i té un contracte vigent. "No sé què passarà, allà no estàvem malament", insisteix, tot afegint que "estem en un moment d'impàs, esperant notícies i veient com evoluciona tot".