Vic

Vic engega els pressupostos participatius amb un augment de la partida

Comença la fase de propostes per la zona del Merma amb un pressupost de 200.000 euros

per Osona.com , 17 de febrer de 2020 a les 12:15 |
Aquest dilluns Vic ha començat la campanya dels pressupostos participatius a la zona del Merma –zona verda-, formada pel barri dels Caputxins, Vic Nord, Sant Llàtzer, Quatre Estacions i part del centre històric. En total, es destinaran 200.000 euros del pressupost de l'Ajuntament per executar les propostes guanyadores. Enguany ha augmentat en 50.000 euros la partida destinada.

Aquesta és la cinquena edició dels pressupostos participatius i poden participar tots els veïns de la zona verda del Merma, majors de 16 anys, a més de serveis, escoles i entitats amb seu al barri.


Tot el procés: de les propostes a les votacions

Entre els mesos de febrer i març es poden fer propostes vinculades a les necessitats de la zona dels verds. Les propostes es poden fer per internet, al portal decidim.vic.cat, omplint el formulari, i presencialment a la Biblioteca Joan Triadú i al Centre Cívic de Can Pau Raba.


Totes les propostes es posaran a debat i es validaran a les taules de propostes, que serviran de sedàs per veure quines superen finalment la fase de votacions. Aquestes dues sessions tindran lloc al Centre Cívic de Can Pau Raba, el 25 i el 30 de març, de dos quarts de 8 del vespre a 9 del vespre.

Entre els mesos d'abril i maig es concretaran i valoraran econòmicament els projectes per part dels tècnics municipals dels departaments implicats. Així, es definirà un projecte orientatiu per poder quantificar econòmicament el seu cost i totes les associacions de veïns de la zona validaran les propostes que passaran a votació.

El mes de juny s'exposaran totes les propostes perquè la ciutadania major de 16 anys empadronada a la zona les pugui votar.

 Les propostes:
- Han de ser de la zona del Merma
- Que no tinguin un cost superior a 200.000 euros
- Que siguin viables tècnicament
- Que siguin actuacions d'àmbit públic
- Que no estiguin incloses en el pressupost municipal ordinari
- Que no condicionin altres pressupostos d'altres anys
- Que siguin d'àmbit municipal
- Que estiguin dins l'àmbit d'actuació
- Que siguin quantificables econòmicament
- Que no siguin de manteniment sinó que siguin projectes a desenvolupar

 

Participació