Manlleu, Torelló, Sant Pere i Sant Vicenç s'uneixen per l'estalvi energètic

L'Oficina d'Estalvi i Eficiència Energètica de la capital del Ter amplia la cobertura i oferirà un servei itinerant

Sibina, Ortuño, Garrido i Fàbrega, durant la presentació de l'Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica d’Osona Nord
Sibina, Ortuño, Garrido i Fàbrega, durant la presentació de l'Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica d’Osona Nord | Josep M. Montaner
14 de febrer del 2020
Manlleu, Torelló, Sant Pere i Sant Vicenç fan pinya per l'estalvi energètic. A partir d'ara, l'Oficina d'Estalvi i Eficiència Energètica de Manlleu voltarà per Torelló, Sant Vicenç i Sant Pere de Torelló.

Tal com van explicar aquest dijous al matí els alcaldes d'aquests quatre municipis, el servei serà itinerant i buscarà garantir els drets del consumidor referents a l'estalvi energètic, detecció i reducció de riscos en matèria d'eficiència energètica, així com atendre situacions de pobresa energètica.

D'aquesta manera, l'oficina amplia el seu àmbit d'atenció a Osona Nord i oferirà assessorament tant a ciutadania com a empreses. Des del passat octubre, Manlleu compta amb aquesta oficina, la primera a la comarca que ofereix el servei.

Una estructura pionera

Durant la presentació, l'alcalde de Manlleu Àlex Garrido explicava que el projecte ha tingut "un bon funcionament" fins ara i es vol estendre aquest èxit als altres tres municipis. "Per Manlleu és important liderar i crear estructures conjuntes", deia Garrido, destacant que és una iniciativa "pioner".
 

Marçal Ortuño, durant la presentació de l'Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica d’Osona Nord Foto: Josep M. Montaner


Per la seva banda, l'alcalde de Torelló Marçal Ortuño remarcava la importància "d'avançar junts cap a models sostenibles, tant pels equipaments municipals com la ciutadania". En aquest sentit, explicava que aquesta suma ajudaria a fer un canvi de model més sostenible.

Èric Sibina, alcalde de Sant Vicenç de Torelló, destacava el projecte per la seva transversalitat i la seva "importantíssima" funció. "Els petits canvis són poderosos", parafraseja Sibina.

Amb l'Agenda 2030 a l'horitzó

El batlle de Manlleu també reiterava que aquesta aposta enllaça amb el Pla d'Acció Municipal, un document pioner que s'emmarca en l'Agenda 2030 de l'ONU.

En aquest mateix sentit es pronunciava l'alcalde de Sant Pere Jordi Fàbrega, destacant que "davant un context d'emergència climàtica, tenim l'obligació d'actuar".
Arxivat a