El Carnaval de Terra Endins tindrà la rua més llarga dels darrers quatre anys

Torelló entoma el servei de bus nocturn i amplia a dos els horaris de tornada

Durant la presentació del Carnaval de Terra Endins de Torelló
Durant la presentació del Carnaval de Terra Endins de Torelló | Josep M. Montaner
12 de febrer del 2020
Actualitzat a les 16:19h
Un total de 3.333 persones participaran en les carrosses del Carnaval de Terra Endins de Torelló, que se celebrarà el proper 22 de febrer. Aquesta xifra capicua farà que la rua sigui "la més llarga dels darrers quatre anys". Així ho ha explicat Blai Marginedas, coordinador de la celebració.

Tot i que el nombre de carrossaires és similar al de les altres edicions, enguany ha crescut lleugerament el nombre de carrosses participants: 24. Onze formen part de la sèrie B, que és la que ha crescut més; i tretze, de la A. El 2019 n'hi va haver una vintena. Marginedas també ha destacat que enguany hi ha dues carrosses de la Garrotxa.

El Carnaval de Terra Endins d'enguany, doncs, no presenta grans novetats, però tal com ha destacat l'alcalde de Torelló Marçal Ortuño, presenta "un format consolidat". Ortuño ha remarcat el pes de la celebració que va més enllà de la festa i que és "motiu d'orgull" i "un senyal d'identitat", que posa el mapa el municipi més enllà del territori. En aquest ha lloat la feina prèvia de muntatge de carrosses i organització en general per poder portar a terme totes les activitats que tenen per objectiu "créixer en qualitat".

El bus nocturn, en mans de Torelló

El regidor de Cultura Xevi Lozano ha explicat que una de les grans novetats és que Torelló entoma el projecte de BusNit, per tornar diversos joves als seus municipis. "Hem batallat perquè es pugui mantenir", ha dit Lozano, remarcant que el Consell Comarcal d'Osona, que se'n cuidava fins ara, s'havia plantejat deixar-ho de fer.

Tot i que Torelló entoma el projecte, El consell continua donant el suport econòmic. "Tornar de manera segura dona un punt de qualitat i també reduïm la petjada ecològica", ha destacat el regidor.

Hi haurà quatre línies i també dos horaris. A més de les 4 de la matinada com es feia habitualment, també n'hi haurà un a les 5.30. Els autobusos sortiran al passeig del Ter, més a prop que els darrers anys.
 

Durant la presentació del Carnaval de Terra Endins de Torelló Foto: Josep M. Montaner


Una de les altres novetats és que l'Ajuntament ampliarà l'oferta gratuïta d'aigua durant tota la festa. Sobretot es reforçarà el subministrament durant el ball. Enguany no farà falta portar braçalets com a l'edició anterior.

Un jurat equitatiu

Pel que fa als membres del jurat, Marginedas ha destacat que s'ha treballat perquè fos més equitatiu. Enguany està format per Xavi Canalies, Elisenda Pineda, Pau Marquès, Maria Capell Pera, Francesc Cardeña, Mariona Brusso i Rosa Juncà, com a jurat popular.

Pullassu allarga recorregut

El Pullassu és l'encarregat de donar el tret de sortida als quatre dies de festa a Torelló. El dijous 20 de febrer a partir de dos quarts de 9, desenes de margalefassians es concentraran a la plaça Germà Donat per iniciar la cercavila fins al tradicional ritual a la plaça Vella. Eduard Pujol ha explicat que "continuarà sent una festa de format participatiu i popular". En aquest sentit, ha destacat que enguany s'allarga el recorregut mig quilòmetre més i hi haurà un reforç musical amb una xaranga més gran que el 2019.

Recorregut Pullassu:
Pl. Germà Donat, carrer Estudis, carrer Sant Bartomeu, call de Can Reig, carrer Nou, carrer St. Feliu, Plaça de la Vila, carrer Mn. Parassols, Ptge Onze de Setembre, carrer del Pont i Plaça Vella


Concurs a Senyoretes i Homenots

Pel que fa a Senyoretes i Homenots, enguany s'ha organitzat un concurs per avaluar la disfressa, temàtica i xou sobre la passarel·la. Tal com ha explicat, Meritxell Viñas, "es vol donar visibilitat a la gent que s'ho treballa i valorar la creativitat". La temàtica de la 37a edició és "Ni de plàstic, Ni fantàstic" que vol "trencar els estereotips de Barbie i Ken". La rua de senyoretes és la mateixa que l'any passat.
Arxivat a