Santa Eugènia de Berga

​Santa Eugènia de Berga vol promoure l'energia renovable

S'aproven unes ordenances amb beneficis fiscals relacionats a les instal·lacions d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica

per Osona.com, 15 de febrer de 2020 a les 09:55 |
Plaques solars | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Santa Eugènia de Berga ha aprovat bonificacions fiscals per a aquells immobles que, sense estar obligats, s'hi instal·lin plaques solars fotovoltaiques per a l'autoconsum. D'aquesta manera es vol promoure sistemes més nets, més distributius i amb una major participació ciutadana.

Tal com explica l'Ajuntament en una nota, en les ordenances fiscals per al 2020 s'ha modificat l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) i l'Impost sobre construccions, instal·lacions i obres. Pel que fa a l'IBI, gaudiran d'una bonificació del 50%, tant de naturalesa urbana com rústica, aquells que disposin d'instal·lacions d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica sense estar-hi legalment obligats. Aquesta bonificació tindrà una durada de cinc anys.


Pel que fa a l'Impost sobre construccions, instal·lacions i obres, es concedirà una bonificació de la quota quan es tracti de treballs en els quals s'incorporin sistemes per l'aprofitament elèctric de l'energia solar per l'autoconsum. El percentatge de la bonificació dependrà de la potència de la instal·lació.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació