Renfe invertirà mig milió en la reforma de l'edifici històric de l'estació de Vic

Més de 4.000 viatgers utilitzen les instal·lacions de mitjana en dies laborables

Alcaldes d'arreu d'Osona, Rafael Ribó i Joan Canadell, denunciant la situació de la R3, davant l'edifici que es reformarà
Alcaldes d'arreu d'Osona, Rafael Ribó i Joan Canadell, denunciant la situació de la R3, davant l'edifici que es reformarà | Adrià Costa
Osona.com
11 de febrer del 2020
Renfe ha licitat la reforma de l'edifici històric de l'estació de Vic amb un pressupost de poc més de mig milió d'euros, segons ha informat la companyia. Les instal·lacions compten amb més de 4.000 viatgers de mitjana en dies laborables que fan ús de la línia R3 de Renfe. 

Les obres, que es preveu que durin 7 mesos, se centraran en la rehabilitació de la façana i la cobertura de la construcció. Entre les reformes de millora destaquen l'increment de dispositius "anti-coloms" per evitar el deteriorament d'elements constructius i la reparació dels elements ornamentals de la façana principal.

Les millores previstes

A la façana:
- Reparació de tots els paraments, ampits i ràfecs perimetrals de les façanes, incloent els escopidors.
- Reparació de tots els elements ornamentals de la façana principal.
- Restitució del material d'acabat de tots els paraments i elements ornamentals de totes les façanes de l'edifici que estiguin exposats a la intempèrie.
- Increment del nombre de dispositius dissuasius ‘anti-coloms’, per a impedir el posat de les mateixes en les zones de l'edifici on s'ha comprovat que s’estan deteriorant diversos elements constructius.
 
A la coberta:
- Reparació dels panells de xapa, imitant teula, que es troben deteriorats.
- Substitució del canaló perimetral ocult de la coberta i dels baixants existents, restituint els encavalcaments i segellaments que es produeixen amb els elements constructius adjacents.
- Instal·lació i muntatge d'una ‘línia de vida’ en tota la longitud de la part alta de la coberta per a permetre realitzar les operacions de manteniment d'acord amb els criteris de seguretat actuals.
- Substitució dels actuals elements antivibratoris de les màquines de climatització evitant la transmissió de vibracions de les màquines de climatització a l'actual estructura que la sustenta, reduint en gran manera les vibracions o embranzides sobre els elements ornamentals de la façana.
- Reforç posterior amb perfils estructurals metàl·lics, verticals, dels elements ornamentals de la façana.
Arxivat a