Foc i reflexió, a les Xeres de Santa Àgata a Prats de Lluçanès

El festival va comptar amb una quarantena instal·lacions i espectacles ubicats per tot el poble

Ball de diables durant les Xeres de Santa Àgata a Prats de Lluçanès.
Ball de diables durant les Xeres de Santa Àgata a Prats de Lluçanès. | Aj. de Prats de Lluçanès
Osona.com
10 de febrer del 2020
Actualitzat el 12 de febrer a les 10:58h
Llum, foc, ombres, art, sons i paraules van conviure aquest cap de setmana pels racons de Prats de Lluçanès amb la celebració de les Xeres de Santa Àgata, el segon Festival de Foc i Llum del Lluçanès, que organitza l'entitat la Casa de l'Heura.

Tal com explica l'ajuntament en una nota, es va viure una segona edició concorreguda i que va reflectir els sentiments d'un poble cremat "de forma cruel i injusta", i que avui encara continua patint "cremes", fent al·lusió a la manca de drets i llibertats que es viuen Catalunya.

La quarantena d'exposicions o xeres repartides pels espais singulars i recuperats del poble van convidar a reivindicar, i alhora va fer gaudir del renaixement de la vida, els drets i llibertats de persones i col·lectius.

L'esdeveniment commemora el 5 de febrer de 1714, dia de Santa Àgata, quan les tropes de Felip V van cremar per primera vegada el municipi de Prats de Lluçanès. Precisament, el 5 de febrer d'enguany es va dur a terme el tradicional repic de campanes a la plaça de l'Església en què van participar els nens de les escoles Lluçanès i FEDAC per commemorar la primera crema del poble per les tropes de Felip V fa 306 anys.
Arxivat a