La nova comissaria de la Policia Local de Manlleu fa un pas més

Seleccionats els cinc finalistes per elaborar el projecte executiu del nou equipament que se situarà a l'avinguda Puigmal

El solar de l'avinguda Puigmal on s'hi ubicarà la futura comissaria de la Policia Local de Manlleu
El solar de l'avinguda Puigmal on s'hi ubicarà la futura comissaria de la Policia Local de Manlleu | Josep M. Montaner
Osona.com
11 de febrer del 2020
El projecte d'una nova comissaria de la Policia Local de Manlleu ha fet un pas més. Tal com informa l'Ajuntament, la setmana passada es van reunir els membres de jurat -format per un comitè d'experts designats pel col·legi d'arquitectes i el departament d'Interior- per seleccionar les cinc propostes finalistes que optaran a redactar el projecte del nou equipament, que s'ubicarà en un solar a l'avinguda Puigmal.

En total, s'havien presentat 31 equips i se'n van admetre 28 i se'ls va convidar a presentar una proposta. Finalment se'n van rebre 22 i d'entre totes aquestes s'han escollit les cinc finalistes, que s'identifiquen amb els lemes Eficiència, Recinte i Paisatge, Tamis Urbà, Zigzag i Arg-é-Bam.

Abans del 6 de març, els finalistes han de presentar les seves propostes gràfiques desenvolupades. Al cap d'una setmana, el 12 de març, el jurat les valorarà i escollirà finalment la guanyadora. Llavors, l'equip guanyador tindrà 5 mesos per presentar el projecte executiu. L'Ajuntament de Manlleu atorgarà una compensació econòmica de 1.200 euros a cadascuna de les propostes finalistes.
 

L'antiga potabilitzadora és l'espai on es volia situar la nova comissaria de la Policia Local de Manlleu Foto: Adrià Costa


De l'antiga potabilitzadora a l'avinguda Puigmal

Inicialment s'havia contemplat l'antiga potabilitzadora, a prop del Museu del Ter, com emplaçament per al cos policial, però l'Agència Catalana de l'Aigua va alertar de riscos d'inundabilitat. Permetia convertir aquest equipament en una zona d'atenció ciutadana i administrativa, però va desestimar ubicar-hi l'armer i els calabossos. L'Ajuntament, per tant, es va replantejar la ubicació de l'avinguda Puigmal com a alternativa.
Arxivat a