Aigua

L'ACA comença les obres per segellar el dipòsit de fangs de la depuradora de Vic

Els treballs, que integren mediambientalment el terreny, suposen una inversió d'1,2 milions d'euros

per Osona.com , 11 de febrer de 2020 a les 10:55 |
Els treballs que l'ACA està realitzant al dipòsit de fangs de la depuradora de Vic | ACA
L'Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha començat les obres de clausura i impermeabilització del dipòsit de fangs a la depuradora de Vic. Les obres consisteixen a impermeabilitzar les superfícies de l’antic dipòsit, dur a terme el condicionament del terreny per a recollir i conduir les aigües de pluja.

També es fa una integració del paratge en el seu entorn natural, garantint així al màxim la protecció del medi ambient. Els treballs compten amb un pressupost d’1,2 milions d’euros i tindran una durada aproximada de cinc mesos.

 

Els treballs que l'ACA està realitzant al dipòsit de fangs de la depuradora de Vic Foto: ACA


Inoperatiu des del 2000


Aquest dipòsit va romandre operatiu entre els anys 1996 i 2000, període durant el qual s’hi van destinar fangs de depuradora que no es podien valoritzar. Des de la seva aturada s’hi han dut a terme tasques de manteniment i control. Actualment, la pràctica totalitat dels fangs produïts a Catalunya com a resultat del servei de sanejament de les aigües residuals urbanes són valoritzats.

Un cop finalitzin els treballs, el mateix contracte preveu el manteniment de l'abocador durant el primer any després de la seva clausura.

 

Participació