Centelles

La lluna protagonitza el Cau de Bruixes de Centelles

S'ha convocat el primer concurs de carrers i espais engalanats

per Toni Carrasco , Centelles, 5 de febrer de 2020 a les 17:03 |
Durant la presentació del Cau de Bruixes i del Carnaval de Centelles | Aj. de Centelles
Centelles ja ho té tot a punt per celebrar la 23a edició del Cau de Bruixes, a partir d'aquest dijous fins diumenge. El dia central serà el dissabte amb una trentena de diversos actes gratuïts al carrer i per a totes les edats durant tot el dia. El moment àlgid del Cau serà la proclamació de la bruixa de l'any a la plaça Mossèn Xandri.

Durant la presentació la regidora de Cultura Anna Chávez va explicar que enguany el Cau de Bruix tindrà una temàtica concreta sobre la lluna i totes les seves fases. Com a novetat destaca que hi haurà quatre espectacles al llarg de la cercavila i on cadascun és independent dels altres als següents indrets: plaça de l'Estació, La Pista, davant de l'Ajuntament i plaça Major.


D'altra banda, pel que fa als espais tematitzats, enguany s'ha convocat un primer concurs de carrers i d'espais engalanats amb nou carrers i vuit racons embruixats inscrits. Com sempre, no hi faltarà el Mercat Màgic al Passeig i la Sagrera comptarà amb un total de 72 parades.

40è Carnaval de Centelles


El Cau de Bruixes es va presentar juntament amb el 40è Carnestoltes de Centelles. De fet, són dues de les festes més populars i participatives del poble. Així ho expressava l'alcalde, "són dues festes molt importants pel poble" tot incidint en "el vincle creat entre el poble i el Cau de Bruixes". De fet, el Cau dona el tret de sortida al Carnaval de Centelles i de tota la comarca.

Al municipi se celebra des del febrer del 1980 i ha omplert carrers i places de gresca i disbauxa amb una rua que actualment és ben participativa amb centellencs de fins a tres generacions diferents. Enguany es preveu que hi hagi més d'un miler de participants d'antigues i noves colles que se sumaran a la vintena de comparses.

Per celebrar-ho està previst que una part dels primers organitzadors, anomenats encara Yerbabuena, formin part del jurat conjuntament amb la bruixa de Sant Joan les Fonts, Imma del Destí. Un altre canvi d'enguany és l'anul·lació del popular i instaurat pregó sarcàstic, que es feia la setmana anterior, perquè es vol replantejar.

El canvi més destacat, però, és el canvi en la rua del 15 de febrer que serà més curt. L'inici es farà a la zona de la residència Sant Gabriel i es baixarà cap al Passeig, carrer del Marquès de Peñaplata, carrer de l'Estació i després anirà per l'avinguda Ildefons Cerdà, Sant Francesc Xavier i acabarà al Poliesportiu. Habitualment acabava a la plaça Major.

Chávez explicava que "s'ha parlat amb els carrossaires i s'ha decidit així provar aquest nou recorregut". També hi ha influït la seguretat de tots els participants, ja que els darrers anys hi havia concentracions de més de mil joves entorn d'algunes carrosses i el carrer Sant Joan i Nou no poden acollir tanta gent en tan poc espai, en cas d'emergència.

No es farà cap commemoració especial, però està pensat muntar una exposició retrospectiva dels quaranta anys més endavant.
 

Consulta tota la programació del Cau de Bruixes

Recupera les galeries de fotos de les anteriors edicions del Cau de les Bruixes

 

Participació