​Manlleu: pensa globalment, actua localment

L'Ajuntament presenta un pla municipal pioner que s'emmarca en l'Agenda 2030 de l'ONU

Arnau Rovira, Àlex Garrido i Maria Carme Noguer, durant la presentació del PAM
Arnau Rovira, Àlex Garrido i Maria Carme Noguer, durant la presentació del PAM | Aj. de Manlleu
07 de febrer del 2020
Manlleu ja té Pla d'Actuació Municipal (PAM) 2019-2023. L'Ajuntament acaba de presentar el full de ruta que marca les accions i propostes per als propers anys. L'element més innovador és que els objectius estan emmarcats en els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) de l'Agenda 2030, un pla nascut del compromís dels estats membres de l'ONU, que vol vetllar per la protecció de les persones, el planeta i la prosperitat.

"És un pla molt ambiciós. Tenim un govern fort i les capacitats per portar-lo a terme", explica l'alcalde de Manlleu Àlex Garrido. "És segurament el primer pla municipal que inclou l'Agenda 2030", afegeix l'alcalde, remarcant que "pensem localment i globalment". "Som un Ajuntament compromès: dels 17 objectius que marca, proposem assolir-ne 14 en aquest mandat", apunta Garrido, remarcant que alhora s'aposta per un "treball transversal".

En aquest mateix sentit, s'expressa Maria Carme Noguer, coordinadora de l'àrea de Planificació Estratègica, Transformació Digital i Govern Obert. Noguer destaca que "l'Agenda 2030 és impossible d'assolir si no es fa amb visió transversal" i remarca que són uns reptes per la ciutat no per l'Ajuntament, ja que "integra tots els agents socials, econòmics i ciutadania". "És un tema de corresponsabilitat", afegeix.

Noguer remarca que "els ODS si no estan en un terreny més local són difícilment assolibles; per això, hem localitzat aquests reptes per Manlleu". El PAM compta amb 13 objectius estratègics, 36 objectius específics i 132 línies d'actuació en els propers 3 i mig de mandat. "Hem establert un sistema d'indicadors associat a cadascuna d'aquestes línies per mesurar el grau d'execució", apunta Noguer. D'aquesta manera, anualment es farà una valoració de l'assoliment.

El nou PAM, que s'ha elaborat entre l'equip de govern (ERC i JxCat) i personal tècnic, s'estructura en cinc grans objectius de ciutat, que es desgranen a continuació:

 

 

Consulta tot el PAM

Arxivat a