Més vigilància als carrers de Manlleu per reduir els abandonaments de mobles i trastos

L'Ajuntament també ha col·locat cartells informatius a deu àrees de contenidors

Osona.com
05 de febrer del 2020
Per reduir l'abandonament de mobles i trastos vells als carrers, l'Ajuntament de Manlleu ha decidit augmentar la vigilància policial a tota la ciutat i per això s'han col·locat cartells informatius a deu àrees de contenidors on els abandonaments són diaris.

Tal com explica l'Ajuntament, en els darrers anys a Manlleu han augmentat molt els abandonaments de mobles i trastos vells. El 2016 se'n van recollir un total de 3.242 pels carrers de la ciutat, i aquest darrer any (2019) la xifra ha superat els 5.000 (5.062).

La mesura va acompanyada d'una campanya de sensibilització ambiental que es presentarà en unes setmanes i que inclourà accions adreçades a diversos col·lectius. D'aquesta manera, es pretén millorar la imatge de la ciutat, evitar les queixes ciutadanes i garantir que tots els mobles i trastos vells arribin a la deixalleria municipal.

Dues vies gratuïtes: deixalleria o servei de recollida

L'Ajuntament ofereix dues vies gratuïtes pels mobles i trastos vells: portar-los a la deixalleria municipal o bé sol·licitar el servei de recollida a domicili.

L'abandonament de mobles i trastos vells és una conducta prohibida per l'ordenança de civisme i convivència ciutadana i en funció del volum i la naturalesa dels residus abocats la sanció pot arribar als 3.000 euros.
Arxivat a