Dues empreses s'interessen per instal·lar-se a la planta de General Cable a Manlleu

Una prové del sector químic i l'altra de l'alimentari

L'empresa de General Cable a Manlleu
L'empresa de General Cable a Manlleu | Josep M. Montaner
06 de febrer del 2020
Actualitzat el 08 de febrer a les 10:10h
Dues empreses estan interessades a mantenir l'activitat a la planta de General Cable (Prysmian Group) de Manlleu. Així ho explica l'alcalde del municipi Àlex Garrido a Osona.com, que forma part de la taula de reindustrialització de la planta de Manlleu i Montcada i Reixach. A la taula, que es va reunir a finals d'aquest gener, també hi ha presència dels membres del comitè d'empresa i de Prysmian, així com d'un representant de la Generalitat i l'alcaldessa de Montcada.

El nom no ha transcendit, però, segons Garrido una de les empreses és del sector químic, fabrica plàstics i està vinculada al món del cablejat. Aquesta companyia ofereix 40 nous llocs de treball. L'altra oferta és una empresa del sector alimentari que vol tenir una part de la seva especialització de servei transport a la planta de la capital de Manlleu. En aquest cas, es garanteix la incorporació de 400 llocs de treball.

A partir d'aquí, Prysmian ha de negociar amb aquestes dues companyies les condicions per ocupar la planta de Manlleu. Inicialment n'hi havia cinc d'interessades, però finalment només aquestes dues han presentat una oferta econòmica per mantenir l'activitat a la planta de Manlleu.

Tot i que la planta de la capital del Ter tancarà definitivament el desembre de 2021. Es tracta d'un tancament progressiu, per això aquest gener, uns 200 treballadors ja han deixat de treballar-hi. Tots marxen amb la indemnització i a l'atur. Cal destacar que actualment només hi ha 7 persones apuntades en el pla de reindustrialització, és a dir, per ser contractades per la nova empresa que s'hi instal·li.
Arxivat a