Inaugurada la nova mostra de Parelles Artístiques a Vic

La seu del COAC acull l'exposició de la 14a edició fins al 29 de febrer

Durant la inauguració de la 14a edició de Parelles Artístiques
Durant la inauguració de la 14a edició de Parelles Artístiques | Osonament
Osona.com
04 de febrer del 2020
Actualitzat a les 16:57h
Un centenar de persones van assistir divendres passat a la inauguració de l’exposició d’Osona de la 14 edició de Parelles Artístiques, a la seu de Vic del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). L’acte va acollir els parlaments institucionals, la projecció d’un vídeo on els artistes participants parlaven de l’experiència viscuda i  la creació d’una obra col·lectiva amb papallones de paper amb la participació del públic.

La gerent de la regió sanitària a la Catalunya Central del CatSalut, Núria Puig, va destacar el creixement continuat i el valor terapèutic d’aquest programa i el va posar com un bon exemple de “projecte que posa a la persona al centre”. També va remarcar que “l’art pot ajudar a comunicar, a expressar sentiments i emocions, pensaments, necessitats, desitjos i pors”.

Per la seva banda, el president d’Osonament, Joan Carles Rodríguez, va animar al públic a difondre el projecte i adquirir les obres exposades, amb l’objectiu de poder donar-li continuïtat. Els representants de Fundació Antiga Caixa Manlleu i BBVA, Miquel Torrents i Teresa Illamola respectivament, van remarcar l’orgull d’aquestes entitats de poder continuar donant suport a una iniciativa que combina “el foment de la cultura i de l’assistència social, peces claus que ajuden a crear oportunitats per a tothom”. Per la seva banda, el president de les Comarques Centrals del COAC, Miquel Sitjà, que va parlar en nom de la seu de Vic del COAC, va destacar també el valor artístic de les obres exposades.
 

Durant la inauguració de la 14a edició de Parelles Artístiques Foto: Osonament


Nou comarques participen en el projecte

Actualment, el projecte es porta a terme a quinze comarques catalanes, però en aquesta 14a edició, n’hi participen nou: Alt Camp, Anoia, Baix Camp, Baix Penedès -aquestes quatre per primera vegada- Barcelonès, Osona, Segrià i Vallès Oriental.  Des del gener, les entitats d’aquests territoris organitzen les seves pròpies exposicions de forma individual o amb d’altres comarques i a l’estiu, s’organitzarà una exposició col·lectiva amb la totalitat d’obres de l’edició: 168.

A l’exposició de Vic hi han participat 29 artistes que han treballat per parelles o en trios utilitzant diferents tècniques com "pintura acrílica, aquarel·la, collage, fotografia i inclús s’han creat dos jocs”, explicava la Terapeuta Ocupacional d’Osonament, Neus Vila. La mostra es podrà visitar a fins al 29 de febrer.
Arxivat a