ADRINOC fa un balanç molt positiu de la convocatòria d'ajuts Leader de 2019

Enguany, la partida pressupostària per a donar suport a aquests projectes és de 668.642 euros per a les comarques de la Garrotxa, Osona, el Pla de l'Estany, l'Alt Empordà, la Selva i el Gironès

NacióGarrotxa
04 de febrer del 2020
El passat 15 de gener va finalitzar el termini per a la presentació de sol·licituds d’ajut al programa Leader de la convocatòria 2019. Aquests ajuts, finançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), estan adreçats a petites i mitjanes empreses i permeten obtenir fins a un màxim d’un 40% de subvenció a fons perdut d’inversions per a la creació, millora i/o ampliació de negocis.

Els ajuts Leader són gestionats al nostre territori pel grup d’acció local ADRINOC (Associació per al desenvolupament rural integral de la zona nord-oriental de Catalunya), que engloba 75 municipis de les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa, Osona, el Gironès, la Selva i el Pla de l’Estany.

L’objectiu principal d’aquests ajuts és fomentar la realització d’inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals, la creació i/o manteniment de llocs de treball, principalment de dones i joves. Estan adreçats fonamentalment a actuacions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i desenvolupament de microempreses i pimes, el foment d’activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural.


ADRINOC fa un balanç molt positiu d’aquesta convocatòria ja que s’han rebut un total de 32 sol·licituds d’ajut, amb projectes d’inversió que superen els 4 milions d’euros, molt per sobre de les expectatives previstes inicialment. Això demostra, doncs, que ens trobem en un bon moment de dinamisme empresarial i que les empreses i emprenedors del territori s’animen a tirar endavant nous projectes.

Ara doncs, arriba la feina de revisió de totes les sol·licituds, per comprovar que totes elles compleixen els requisits. I a partir d’aquí caldrà valorar els projectes, per veure finalment quins d’ells aconsegueixen tenir una valoració suficient per a rebre aquests ajuts.