PSC i JxCat segellen un pacte «estrictament municipal» a les Masies de Voltregà

Amb l'acord els postconvergents confien en millorar les relacions amb Sant Hipòlit

L'equip de govern estarà integrat per 9 dels 11 regidors
L'equip de govern estarà integrat per 9 dels 11 regidors | Carles Fiter
31 de gener del 2020
Actualitzat a les 9:14h
Sumem per les Masies de Voltregà (PSC) i Junts per les Masies de Voltregà (JxCat) han signat un acord per governar junts al municipi. Aquest dijous, tal com va avançar Osona.com, es va a donar a conèixer el pacte entre les dues formacions. D'aquesta manera, els tres regidors de JxCat, segona formació més votada i que encapçala Gil Codina, s'incorporen al govern liderat per Sergi Vilamala. Sumem ja va aconseguir majoria absoluta amb 6 dels 11 regidors; i ara n'hi suma tres més. A l'oposició hi queda Som Voltreganès (ERC) i la CUP.

"És un pacte estrictament municipal", deia Gil Codina, remarcant que "en temes nacionals i de país no renunciarem a les nostres idees". Aquesta és, doncs, l'única línia vermella del pacte. Codina afegia que era "un error" no aprofitar l'oportunitat per poder treballar per al municipi.

En aquest mateix sentit, l'alcalde Sergi Vilamala va remarcar que es tracta d'un acord "que beneficia el poble". "No volem que cap entitat, administració o partit condicioni el nostre municipi", afegia.

Defugir de la bronca política i teixir ponts amb Sant Hipòlit

Durant la presentació de l'acord, Verònica Ruiz, primera tinent d'alcaldia i número 2 de Sumem, va remarcar que és un acord "pensant en el poble", "sense connotació política" i que "defuig de la bronca política" del mandat passat.

Codina afegia que "des de Junts es busca una millora per tots els veïns i a tota la comunitat del Voltreganès, també per millorar les relacions amb Sant Hipòlit de Voltregà", que últimament s'han trencat. Precisament, Sant Hipòlit està governat per JxCat.
 

Glòria Traserra, Gil Codina, Sergi Vilamala i Verònica Ruiz, durant la presentació del pacte. Foto: Carles Fiter


A l'acord s'estableixen set compromisos per desenvolupar en el següent mandat com són la lluita contra les desigualtats i la defensa dels drets socials, la diversitat i el feminisme; la lluita contra l'emergència climàtica; el progrés econòmic compartit; l'aposta per l'educació, la cultura, l'esport, la joventut i la gent gran; la seguretat, la prevenció i la convivència; una administració fora amb valors democràtics, fàcil per a la ciutadania i amb unes finances sanejades.

Un bon moment

Sergi Vilamala és alcalde de les Masies des del 2003. Aquest és el seu cinquè mandat amb majoria absoluta al capdavant de l'Ajuntament de les Masies de Voltregà. Tal com explicava Ruiz aquest dijous, "sempre hem ofert entrar al govern a tots els partits", excepte aquest mandat que no es va plantejar a ERC (Som Voltregà-AM), però sí a la CUP que ho va declinar.

"El pacte no s'ha fet d'un dia per l'altre", afegia Codina. A mesura que han anat passant en els mesos hi ha hagut un apropament entre ambdues forces polítiques. Hi ha tingut a veure la "bona relació" entre regidors, explicava l'alcalde, i el canvi generacional que suposa Codina al capdavant de la formació de JxCat. "Ara era el moment del canvi", reiterava Vilamala, remarcant que es dona l'oportunitat d'"ensenyar que amb la confrontació no se'n treu res". "Com més som, més ens enriquim", concloïa.

Així queda el cartipàs a les Masies de Voltregà
Comerç, Competitivitat i Treball: Gil Codina (JxCat)
Empresa i Mercat: Glòria Traserra (JxCat)
Cultura i Equipaments: Andreu Corominas (JxCat)

Alcaldia: Hisenda, Pressupost i Règim Intern: Sergi Vilamala (Sumem)
Presidència: Urbanisme, Medi Ambient, Tic i Coordinació Govern: Verònica Ruiz (Sumem)
Educació: Gemma Sánchez (Sumem)
Esports i Salut Pública: Ramon Pardo (Sumem)
Joventut, Festes, Cicle de l'Aigua i Residus: Ester García (Sumem)
Benestar Social, Igualtat i Participació: Maria Rosa Álvarez (Sumem)