Homenatge a les víctimes dels bombardejos feixistes aquest diumenge a Vic

Aquest és el setè any consecutiu que l'Esquerra Independentista ho organitza

Osona.com
31 de gener del 2020
L'Esquerra Independentista de Vic organitza aquest diumenge 2 de febrer un acte d'homenatge a les víctimes dels bombardejos feixistes sobre la ciutat durant la Guerra Civil. Enguany coincideix també amb la data de l'entrada de les tropes feixistes a la ciutat i l'endemà d'un dels bombardejos que va patir Vic per part de l'aviació franquista.

L'acte es farà al davant del Temple Romà, un dels punts que van patir els bombardejos i on hi ha una placa de record de les víctimes. Començarà a les 12 del migdia amb la lectura del manifest de l'Esquerra Independentista, i li seguirà una lectura de poesia, una ofrena floral i una intervenció musical. L'Esquerra Independentista organitza l'acte des de fa 7 anys.

La nit de l'1 de febrer de 1939, les tropes franquistes comandades per, fins fa poc encara fill adoptiu de la ciutat, el general Rafael García Valiño, entraven a Vic amb crits de "Arriba España! Viva España!". A Vic, una vintena de persones van morir en els bombardejos perpetrats per l'aviació feixista entre el 21 de desembre del 1938 i l'1 de febrer del 1939. Tal com explica l'organització en una nota, 408 vigatans van ser represaliats i 23 d'ells assassinats pel règim franquista entre el 1939 i el 1945.
 

Cartell de l'acte d'enguany

Arxivat a