Tècnics de l'Ajuntament de Manlleu visiten Nador

Van conèixer de primera mà els projectes socials gestionats per l'entitat ASTICUDE

La visita dels tècnics de Manlleu a l'entitat ASTICUDE
La visita dels tècnics de Manlleu a l'entitat ASTICUDE | Aj. de Manlleu
Osona.com
29 de gener del 2020
Una part important de la immigració resident a Manlleu procedeix de la zona de Nador, una ciutat del Rif situada a 15 km de Melilla. La visita que diversos professionals de l'Àrea de Promoció Social i Personal, Salut Publica i Consum de Manlleu, i també una tècnica de cooperació de l'Ajuntament de La Llagosta, va fer el passat cap de setmana, tenia com a objectiu conèixer de primera mà les condicions socials del territori, així com les causes que provoquen el moviment migratori a que es veuen abocats molts dels seus ciutadans.

Tal com explica l'Ajuntament de Manlleu, els tècnics van visitar l'entitat ASTICUDE, que treballa amb el suport de diverses entitats com Acnur o l'Agència Catalana per la Pau i gestiona diversos projectes socials. L'objectiu d'aquesta entitat és la defensa de la llengua i cultura berber i amazic, però també desenvolupen projectes d'atenció als menors no acompanyats que passen per la seva ciutat de camí a Europa. A la ciutat viuen al carrer nombrosos menors procedents del Yemen, Síria o Sudàfrica, amb l'anhel d'arribar a Europa i trobar una vida millor.

Educació, inserció i assistència mèdica

El centre actualment atén més de 150 joves vulnerables que han abandonat l'escolarització, amb l'objectiu de retornar-los al sistema educatiu oficial i obtenint un 80% d'èxits. L'acció es fonamenta en l'educació com a element bàsic per promoure el desenvolupament personal per evitar així la immigració i treballar per la inserció sociolaboral en el seu propi país.

Entre les actuacions que porten a terme al centre cal destacar: la formació en darija, l'assistència mèdica, l'ajuda humanitària, la higiene personal, l'allotjament temporal, la formació professional en electricitat , perruqueria i fontaneria, l'ajuda a refugiats amb acord amb ACNUR, cursos d'alfabetització en conveni amb una associació de lluita contra l'analfabetisme que treballa amb el govern i l'ensenyament per a dones sobre l'entorn i eines d'emprenedoria en el que participen unes 400 dones.

El secretari general de l'entitat, Omar Charrik, va rebre personalment al grup de tècniques i es van mostrar molt acollidors, emplaçant-se a mantenir el contacte per tal de valorar futures col·laboracions.
Arxivat a