El Consell Comarcal aprova un pressupost de 27,6 milions

L'equip de govern té per objectiu analitzar l'eficiència i eficàcia dels serveis de la institució

Durant la votació del pressupost aquest dilluns al ple del Consell Comarcal d'Osona
Durant la votació del pressupost aquest dilluns al ple del Consell Comarcal d'Osona | CCOsona
Osona.com
28 de gener del 2020
Actualitzat a les 12:02h
El ple del Consell Comarcal d'Osona va aprovar aquest dilluns el pressupost per al 2020. Enguany és de 27.613.474,30 euros, "el més elevat en la història de la institució", tal com explicava la vicepresidenta de l'Àrea d'Hisenda, Margarida Feliu. Respecte al del 2019 s'ha incrementat un 9,23%. Es va aprovar amb els vots a favor del govern (ERC, JxCat i Independents), mentre que el PSC va votar en contra i la CUP es va abstenir.

Feliu indicava que les despeses han augmentat en els darrers anys i els ingressos no ho han fet en el mateix ritme. Per això, l'objectiu del pressupost d'enguany és "intentar ajustar i equilibrar". "Aquest pressupost vol analitzar servei per servei, i establir un nou horitzó perquè cada servei és pugui mantenir d'una manera sostenible", deia la consellera remarcant que es vol veure "l'eficiència i eficàcia de cadascun dels serveis".

L'aprovació del pressupost inclou les grans partides com són l'aprovació dels pressupostos del Consorci d'Osona de Serveis Socials, 2.488.358, 46 euros; del Consorci per a la gestió de residus urbans d'Osona, de 9.782.040,83 euros; i de les empreses mixtes Depuradores d'Osona, SL, de 4.360.165,39 euros; Aigües d'Osona, SA, 1.666.684,00 euros i Recollida de Residus d'Osona, SL, 7.227.672,00 euros.

El pressupost d'enguany no presenta grans inversions, tot i que Feliu va destacar que el pressupost incorpora els ajuts FEDER per a turisme i eficiència energètica; les millores de sanejament de l'ACA; així com la modificació de la separació orgànica dels diferents serveis que ofereix el Consell Comarcal.

El PSC, en contra; i la CUP, abstenció

El grup comarcal del PSC, hi va votar en contra. El socialista Antoni Poyato apuntava que no podien avalar un pressupost en el qual no han tingut "cap participació i diàleg" i va remarcar que no hi veien "cap planificació econòmica adequada als serveis". "Són uns pressupostos merament tècnics, sense cap sentit polític", afegia.

Per la seva banda, el conseller de la CUP, Jordi Casanova, es va abstenir: "Es tracta d'uns pressupostos continuistes, sense millores, ni noves propostes". Casanova confia que de cara l'any vinent es presentés el pressupost "amb més marge" i que es tingués en compte l'oposició "tant per informació com per poder fer noves propostes".

Pots veure tota la sessió del ple a continuació: