Les dones artistes, protagonistes a la nova programació de l'ACVic

Anton Granero és el nou director de l'associació

Susagna Roura,  Dolors Pena, Carme Collell,  Ton Granero, Assumpta Bassas i Maite Palomo, durant la presentació
Susagna Roura, Dolors Pena, Carme Collell, Ton Granero, Assumpta Bassas i Maite Palomo, durant la presentació | ACVic
Osona.com
27 de gener del 2020
ACVic Centre d'Arts Contemporànies ja té a punt la seva programació per aquest 2020. Les dones artistes juguen un protagonisme important en les activitats i exposicions. El programa s'estructura en tres grans exposicions: una primera que mostra l'aprenentatge de set artistes en la seva relació amb la natura i la maternitat; una altra a partir del programa "Art i Escola" i una tercera dedicada a l'artista Frederic Amat. La programació també inclou un cicle de ceramistes i un altre sobre fotoperiodistes.

L'exposició "En el nom de la mare, en el nom de la terra" reuneix obres de set creadores contemporànies de diferents generacions i procedències com són Isabel Banal, Raquel Friera, Lucía Loren, Olga Olivera-Tabeni, Irene Pérez, Carme Sanglas i Eulàlia Valldosera. També posa de relleu la saviesa de les experiències de vida, així com les produccions culturals de moltes dones del present i del passat. A més de l'exposició, a cura de la professora Assumpta Bassas, s'ha programat un cicle d'activitats paral·leles amb poesia, presentacions de llibres...

L'aposta de l'ACVic per treballar la relació entre art i escola també juga un paper destacat en la programació. Al maig, l'espai reunirà la nova edició del programa "Art i Escola" dedicat a la ficció. Hi participen una trentena de centres i més de 3.000 alumnes.

Finalment, tancara la programació amb una mostra dedicada a l'artista multidisciplinar i esceanògraf català Frederic Amat, amb Vicenç Altaió com a curador.

Homenatge a Fina Padrós

El mes de març es farà l'exposició "Dibuixar el temps" en homenatge a l'artista Fina Padrós (1968-2019), que tindrà lloc a l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic i ACVIC, coorganitzada amb la Facultat de Belles Arts de la UB i EARTVIC.

Ceràmica i fotoperiodisme

A banda de les exposicions, el centre acollirà al seu espai lateral durant tot l'any un cicle dedicat a la ceràmica, i per on passaran ceramistes com Carme Collell, Jordi Marcet, Rosa Vila-Abadal, Rosa Garcia, Sama Genís i Pep Madrenas.

D'altra banda, també es durà a terme un cicle sobre fotoperiodisme en què cada fotoperiodista exhibirà una fotografia de mida gran juntament amb el text d'un escriptor realitzat a partir de la fotografia. Això farà possible gaudir dels treballs dels següents tàndems artístics: Adrià Costa i Toni Coromina; Dolors Pena i Itziar González; Jordi Puig i Antoni Pladevall; Pere Tordera i Irene Solà; Pere Puntí i Jordi Puntí; i Marc Sañé i Ramon Erra.

Anton Granero, nou director

Anton Granero (Manresa, 1954) és el nou responsable de la programació d'ACVic des del setembre de 2019, una funció que assumeix provisionalment fins que els concursos per la gestió i la direcció es portin a terme en els propers mesos.

Granero és dissenyador gràfic, editor i activista cultural, impulsor de nombroses iniciatives culturals, fundador d'H. Associació per a les Arts Contemporànies i de l'estudi de disseny Eumogràfic (avui Eumo_dc), així com d'altres projectes artístics i del món del disseny.
Arxivat a