«L'Ajuntament de Vic ha aconseguit mantenir almenys una part de la plaça de la Noguera»

La regidora d'Urbanisme Fabiana Palmero recorda que és un solar urbà de propietat privada i que el nou POUM contempla un espai públic

La plaça de la Noguera, punt de protesta per l'edificació de pisos
La plaça de la Noguera, punt de protesta per l'edificació de pisos | Josep M. Montaner
Carles Fiter
24 de gener del 2020
La plaça de la Noguera, al barri del Remei de Vic, està al centre de debat. La setmana passada es va despertar empaperada en contra la construcció de pisos prevista. Els impulsors de l'acció remarcaven que l'Ajuntament ha estat indiferent davant les peticions del veïnat i que el barri necessita espais públics i equipaments. "Com podem generar cohesió social si ens prenen els espais on trobar-nos?", lamentaven.

La plaça de la Noguera és un espai de propietat privada. Es va cedir temporalment aquest solar urbà per part dels propietaris mentre no s'hi construïssin habitatges. Ara s'hi volen edificar pisos, cosa que ha generat rebuig al barri. Osona.com ha parlat amb la regidora d'Urbanisme Fabiana Palmero sobre aquesta polèmica.

Mantenir una part de la plaça

Palmero explica que després de l'obertura de la plaça de la Noguera, l'Ajuntament de Vic va negociar amb els propietaris l'ordenació del sòl, és a dir, que la disposició de l'edificació fos diferent". "Tot el solar són moltíssims metres quadrats i l'Ajuntament no pot comprar-ho tot", apunta.

En aquest sentit, remarca que amb el nou POUM es va negociar amb els propietaris "reduir l'edificabilitat", és a dir, que en comptes de tancar l'illa de pisos fins a la vorera, pugui quedar una plaça a la cantonada. Palmero explica que "evidentment no és la mida de la plaça actual, però almenys hem aconseguit mantenir una part". "Pensem que hem fet un bon tracte per la ciutat: hem passat del no-res a aquesta plaça encara que sigui més petita", afegeix.

D'altra banda, la regidora explica que ha de canviar la manera amb la qual està urbanitzada actualment, ja que hi ha una vorera molt ampla. "La voluntat és que vorera i plaça s'entenguin com un espai únic i per tant la percepció no només serà la del rectangle actual", diu, remarcant que "la materialització serà més profitosa".
Arxivat a