Santa Eugènia de Berga, a punt per a la festa dels Tonis

Els carrers i places del municipi s'ompliran de cavalls, carros i carruatges

Tres Tombs de Santa Eugènia de Berga, imatge d'arxiu
Tres Tombs de Santa Eugènia de Berga, imatge d'arxiu | Difucor
Osona.com
23 de gener del 2020
Actualitzat a la 13:56h
Santa Eugènia de Berga celebrarà aquest cap de setmana una nova edició de la històrica festa dels Tonis, reconeguda el 2011 per la Generalitat com a festa tradicional d'interès nacional. Enguany se celebren 131 anys de la tradicional cita.

Com sempre, l'acte central de la festa tindrà lloc diumenge, a partir de les 12 del migdia, amb el passant dels Tres Tombs, que omplirà els carrers del municipi de cavalls, i de carros i carruatges. El passant estarà encapçalat pels abanderats -els germans Jaume, Pau i Nord Meinhardt Catalan- i els pubills del poble: Júlia Segalés i Pol Muntal.
Concurs de dibuix i pregó, el dissabte

Tot i que l'eix central de la festa és el Passant de diumenge, la celebració començar dissabte, quan es farà el pregó. Enguany anirà a càrrec de la genet Bruna Pujols Aumatell, genet d'indurance, bisubcampiona entre altres en equips de campionat d'Europa i del Món.

D'altra banda, amb l'interès que els infants de l'escola participin directament a la festa, s'ha organitzat un any més el concurs de dibuix de l'escola Jacint Verdaguer de Santa Eugènia de Berga.

De fet, el dissabte comença amb l'entrega de premis del XXII concurs de dibuix infantil; i al vespre, el sopar popular i el pregó. Tancarà la festa el ball popular per a tothom amb l'orquestra Cotton Club.

Consulta tota la programació

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis de Santa Eugènia de Berga

Recull de galeries de fotos de la festa dels Tonis a Osona