temporal glòria

L'esllavissada al Brull deixa prop d'una vintena de veïns incomunicats

Entre els afectats, hi ha negocis i persones que viuen en masies aïllades

per Osona.com , 22 de gener de 2020 a les 17:49 |
Una esllavissada a la carretera BV-5301, al Brull, talla completament l'accés al Montseny i a les masies de la zona, on hi viuen 17 persones. Segons ha explicat l'alcalde, Ferran Teixidó, a ACN, els veïns, entre els quals hi ha un nen d'un any i un matrimoni d'edat avançada, no tenen cap forma de comunicar-se, ja que l'altra via d'accés, pel costat del Montseny, també està tallada i no es preveu que pugui quedar oberta, com a mínim, fins demà.

Entre els afectats, hi ha un restaurant i una masia de turisme rural. Pel que fa a l'esllavissada, l'aigua s'ha endut literalment mitja carretera i la via està tallada en els dos sentits. Teixidó ha destacat que els treballs seran "complicats" i ha avisat que la via estarà tallada durant dies.
A Osona, hi ha quatre carreteres completament tancades a causa de les esllavissades, entre les quals l'Eix Transversal, a Gurb. Tampoc es pot circular per la C-153, a Gurb; la C-17z, a Montesquiu; i la N-141D, a Folgueroles. També hi ha retencions, per culpa dels bassals, a la C-37, a Torelló.

Paral·lelament, escoles de Manlleu, de Roda de Ter i Folgueroles han decidit suspendre les classes, preventivament, per l'augment del cabal del riu. Els ajuntaments de municipis com Centelles i Balenyà han demanat als veïns que limitin el consum d'aigua. L'augment del cabal del riu ha negat l'Estació de Tractament d'Aigües Potables (ETAP) d'Osona sud i també hi ha hagut el trencament d'una canonada entre Sant Marc i Mont-rodon. Com a conseqüència, hi ha problemes per mantenir el subministrament d'aigua potable a diversos municipis del sud d'Osona.


 

Participació