Alerta per l'alt nivell de l'embassament de Sau

El volum d'aigua s'ha incrementat ràpidament en les darreres hores i hi ha risc que hagin de desembassar, cosa que augmentaria encara més el cabal de rius ja al màxim

El riu Ter, entre la Gleva i Manlleu
El riu Ter, entre la Gleva i Manlleu | Josep M. Montaner
NacióDigital
22 de gener del 2020
Actualitzat a la 13:54h
La llevantada ha fet augmentar el cabal de nombrosos rius, especialment a les comarques de Girona i de l'interior, i alguns, com els de la conca del Ter, estan ja molt a prop de sortir de mare. Una situació que podria agreujar-se si els embassaments de Sau i de Susqueda, que també han incrementat el seu nivell a tota velocitat, es veuen obligats a desembassar.

Al voltant de la una del migdia d'aquest dimecres, l'embassament de Sau estava al 93% de la seva capacitat, quan el dia anterior la xifra era de només el 63%. Un increment també considerable ha experimentat el de Susqueda, que ha passat en 24 hores del 70 al 88%. 

Les pluges de les darreres hores ja han deixat més de 200 litres acumulats a molts punts del país, superant els 300 en diversos indrets. A més de les destrosses al Delta de l'Ebre, la preocupació principal és el cabal dels rius i el risc de desbordament. Els rius on hi ha alerta especial són el Tordera, l'Alt Ter, la Riera Major, el Daró, l'Onyar al seu pas per Girona i la Riera d'Osor. El Ter a Girona i el Fluvià a la Garrotxa ja s'han desbordat lleugerament.