Pati obert fora d'horari escolar al Salarich

La iniciativa, que satisfà una demanda històrica dels barris d'Osona i la Serra-de-senferm, servirà de prova pilot per implementar-ho en altres punts

Durant l'acte d'obertura del pati del Salarich en horari no lectiu
Durant l'acte d'obertura del pati del Salarich en horari no lectiu | Aj. de Vic
Redacció
21 de gener del 2020
El pati de l'escola Doctor Joaquim Salarich ja està obert al veïnat. Tal com explica l'Ajuntament de Vic en una nota, la iniciativa té un doble objectiu: millorar el pati pel que fa a accessibilitat, funcionalitat i valor educatiu i, alhora, que els barris d'Osona i la Serra-de-senferm guanyin una pista esportiva i espai de jocs i de convivència altament reclamats.

Per això, el pati s'ha reformat amb l'habilitació de bancs i taules de pícnic, un porxo cobert pensat sobretot pels mesos de calor, una tarima amb grades d'obra, una nova decoració a terra, nous tancaments i millores de la pista esportiva amb una inversió de 120.827,05 euros.

Aquest dissabte es va inaugurar l'obertura en un acte presidit per l'alcaldessa de Vic Anna Erra. Va remarcar que és un exemple de maduresa de la ciutat i que s'ha fet realitat gràcies a les complicitats teixides entre veïns, escola i Ajuntament. "Només vivint el carrer, amb una mirada de barri, aconseguirem, conjuntament, tenir una ciutat més amable", va dir. La regidora del barri d'Osona i de la Serra-de-senferm, Elisabet Franquesa, va remarcar que era "un projecte innovador, que complementa i rendibilitza espais ja existents a la ciutat".
 

Durant l'acte d'obertura del pati del Salarich en horari no lectiu Foto: Aj. de Vic


Des de les entitats veïnals es va apuntar que l'obertura del nou espai seria un espai de cohesió i de convivència, així com perquè hi anés gent d'altres punts de la ciutat per descobrir la zona.

Un projecte pilot

L'escola Doctor Joaquim Salarich s'ha convertit en el primer centre que obre part del seu pati a la ciutadania fora de l'horari lectiu. La direcció de l'escola, l'AMPA i l'Ajuntament han treballat colze a colze per dissenyar una proposta funcional per a l'escola i al mateix temps una bona proposta de parc de ciutat.

Anna Erra va exposar la voluntat d'estendre'l en altres centres de la ciutat que ho permetin. El nou espai de barri acollirà propostes de ciutat que fins ara no es podien portar a terme per la manca d'una pista poliesportiva, i s'obre l'oportunitat de diversificar els espais d'actuació a Vic. A més, permet disposar d'un espai de joc lliure molt demandat al barri amb una pista en bones condicions.

Una iniciativa que arriba tard

Des de Capgirem Vic, el seu portaveu Joan Coma, ha recordat en una piulada que la iniciativa arriba 12 anys més tard, ja que la moció es va aprovar per unanimitat el 2008.
Arxivat a