Un dels ferits a la Festa del Pi de Centelles surt de l'hospital

La resta d'afectats per l'explosió segueixen ingressats i evolucionen favorablement

L'helicòpter del SEM a Centelles
L'helicòpter del SEM a Centelles | Toni Carrasco
Osona.com
20 de gener del 2020
Un dels ferits per l'explosió al campanar de Centelles durant la Festa del Pi ja ha sortit de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona. Amb aquesta persona, ja són tres dels nou afectats per la deflagració que estan a fora del centre. La resta, sis, segueixen ingressats i evolucionen faborablement. Cinc d'aquests estan en estat greu i un en estat lleu.

Durant l'incident de la Festa del Pi, el 30 de desembre, hi va haver un total de 9 afectats, però dos van rebre l'alta al cap de dos dies, el dimecres 1 de gener. L'accident va tenir lloc al campanar mentre se celebrava la tradicional festa.

Tot apunta que una cantimplora de pólvora es va encendre i es va propagar a les altres per simpatia. Això va provocar cremades de diversa consideració en nou persones, quatre de les quals van resultar ferides de gravetat. Segons els Mossos, la investigació per determinat les causes per les quals la pólvora que portaven els trabucaires es va encendre, és encara oberta.

L'incident va causar consternació al municipi que va suspendre l'acte després de la deflagració. En més de 40 edicions que se celebra mai havia tingut accident d'aquestes característiques que va colpir Centelles en el dia de la seva patrona: Santa Coloma.
Arxivat a