L'Equip d'Atenció Primària de Tona compleix 25 anys

S'està treballant en el calendari d'activitats per celebrar l'aniversari

L'Equip d'Atenció Primària de Tona
L'Equip d'Atenció Primària de Tona | ICS Catalunya Central
Osona.com
17 de gener del 2020
L'Equip d'Atenció Primària de Tona, de l'ICS Catalunya Central, compleix 25 anys i durant aquest 2020 els celebrarà fent diverses activitats, adreçades a la ciutadania i també als professionals, en què col·laboraran entitats del poble.

L'EAP Tona es va crear el 16 de gener del 1995. Llavors, es va iniciar amb dos professionals de medicina que feien visites dues hores al dia, mentre el personal administratiu donava número de visita manualment. El primer gran canvi va ser l'ampliació de l'horari dels professionals de medicina a 7 hores diàries i la programació de visites.

Durant aquests 25 anys s'ha ampliat i ha millorat el servei assistencial i la carta de serveis que ofereix a la població. Aviat, l'equip de professionals de medicina i d'infermeria va comptar amb noves incorporacions i també amb un servei de pediatria, una auxiliar d'infermeria, una llevadora i un professional de treball social sanitari. Igualment es va incrementar el nombre de professionals al taulell d'Atenció a la Ciutadania.

14.000 habitants

Tal com explica l'ICS Catalunya Central en una nota, l'EAP de Tona dona servei a les poblacions de Tona, Malla, Múnter, Sant Miquel de Balenyà, Seva, El Brull i Collsuspina. Inicialment atenia aproximadament 8.000 habitants, una xifra que actualment arriba gairebé a una població de 14.000 entre la qual s'inclouen les persones ingressades en quatre residències de persones grans del territori.

Portaveus de l'EAP Tona expliquen que "l'atenció que fem avui és fruit de tots i cadascun dels professionals que han passat per aquí i això ens fa sentir orgullosos i contents i ens anima a continuar treballant per una sanitat pública de qualitat i per a tothom".

Per celebrar els reptes aconseguits en aquests 25 anys, s'està treballant en un programa d'actes per a la població i els professionals antics i actuals. Està previst que es faci alguna activitat en col·laboració amb les entitats del municipi i també una taula rodona, en què participin ciutadania i professionals, per debatre els canvis que hi ha hagut i el futur en l'àmbit de la salut.
Arxivat a