Els aniversaris de la cobla Genisenca i del Ball del Ciri de Taradell marquen la Festa de Sant Sebastià

El Grup de Recerca Local de Taradell presenta el documental "70 anys de la Genisenca" i s'inaugura una mostra del Ball del Ciri

Membres del Ball del Ciri
Membres del Ball del Ciri | Biblioteca de Taradell
Osona.com
16 de gener del 2020
Actualitzat a les 18:41h
Taradell celebra aquest cap de setmana i dilluns la Festa de Sant Sebastià, la Festa Major d'hivern del municipi. Com és habitual, el dilluns 20 (el dia del sant), se celebren les activitats més tradicionals com són el Ball del Ciri i les danses populars de l'Esbart Sant Genís.

Enguany, però, el protagonisme recau en un documental i una exposició. El dissabte a les 11 del matí, el Grup de Recerca Local de Taradell (GRLT) presentarà el documental "70 anys de la Genisenca", que repassa la història de la cobla local, que va fer la seva primera actuació el 9 d'abril del 1950. També farà l'acte anual que repassa la feina feta pel grup al llarg de l'any que porta per nom "Fent Memòria 2019. Un any recollint records i vivències de la gent gran de Taradell. També es presentarà l'audiovisual sobre els 70 anys de la cobla Genisenca".
 

La cobla Genisenca de Taradell, en una imatge antiga Foto: Biblioteca de Taradell


D'altra banda, el mateix dia, a dos quarts d'1, al vestíbul del Centre Cultural Costa i Font, hi haurà la inauguració de l'exposició "Ball del Ciri de Taradell: 25 anys (1996-2020)", un acte organitzat per l'Arxiu Fotogràfic de Taradell. De fet, el dilluns, s'inaugurarà un monument dedicat als 25 anys del Ciri.

A la tarda, també hi haurà un acte de commemoració del 70è Aniversari de la Revista Taradell i d'homenatge a Josep Baucells. Serà a dos quarts de 5 de la tarda a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

La tradició del 20 de gener

El dilluns, 20 de gener, és el torn de les activitats més tradicionals. La diada començarà amb una xocolatada a les 10 del matí al carrer Sant Sebastià i s'allargarà fins a dos quarts de 6 de la tarda. Consulta el programa complet en aquest enllaç i el del dia 20 a continuació:

Programació de la diada de Sant Sebastià - 20 de gener
A les 10 del matí, al carrer de Sant Sebastià, Xocolatada popular.
A 3/4 d'11 del matí, davant de l'Ajuntament, sortida de la Comitiva de Pabordes i autoritats acompanyats per la cobla Genisenca.
A les 11 del matí, a l'Església Parroquial de Sant Genís, Ofici solemne en llaor de Sant Sebastià.
A les 11 del matí, davant de l'Ajuntament, cercavila de Gegants i capgrossos acompanyats per la Sinforosa.
A les 12 del migdia, a la plaça de les Eres, Inauguració del monument als 25 anys del Ball del Ciri. Tot seguit Ball del Ciri amb els Pabordes i acompanyats per la Cobla Genisenca. A continuació danses populars a càrrec de l'Esbart Dansaire Sant Genís i sardanes a càrrec de la Cobla Genisenca.
A 2/4 6 de la tarda, al Centre Cultural Costa i Font, Espectacle Infantil "Folkids" amb Pep López i Sopars de Duro.
Arxivat a