Commemoració per als voluntaris del 13-D aquest divendres al Seminari de Vic

Fa 10 anys que es va celebrar a Osona les consultes per la independència

Jornada electoral del 13-D al Temple Romà de Vic, ara fa 10 anys
Jornada electoral del 13-D al Temple Romà de Vic, ara fa 10 anys | Adrià Costa
Osona.com
16 de gener del 2020
Actualitzat el 17 de gener a les 10:28h
"Està d'acord que Catalunya esdevingui un Estat de Dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?". Amb aquesta pregunta, ara fa 10 anys, el 13 de desembre de 2009, Osona va votar per primera vegada a la seva història per la independència de Catalunya. La consulta va mobilitzar la comarca sencera amb milers de voluntaris i de votants. Van participar-hi un 41,1% de les persones que tenien dret a vot amb una victòria clara: "sí" a l'Estat Català.

Aquest divendres, 17 de gener a les 8 del vespre, Òmnium Cultural d'Osona al Seminari de Vic, amb col·laboració d'altres entitats, organitza un acte de commemoració i homenatge d'aquest 10è aniversari, especialment dedicat als voluntaris que van fer possible les consultes.

L'acte estarà presentat per Toni Pladevall i J​eroni Vinyet i Alfred Verdaguer, ​presidents d'Òmnium Cultural Osona llavors i ara, faran una introducció. Després es donarà pas a l'explicació d'anècdotes dels voluntaris, així com les intervencions d'Alfons López Tena, Josep Manel Ximenis i Vicent Sanchis, que també van tenir un paper rellevant. El periodista Marc Güell conduirà l'acte.

Exposició al Museu de l'Art de la Pell

Aquest mateix divendres, a les 5 de la tarda, s'inaugurarà l'exposició "55 artistes (urnes) per la llibertat", que recull el treball artístic de 55 artistes en defensa de la democràcia i la llibertat en urnes que es van utilitzar en el referèndum de l'1 d'Octubre de 2017. L'acte està organitzat per ANC Vic i Òmnium Cultural Osona i compta amb la col·laboració del Museu de l'Art de la Pell de Vic, l'Ajuntament de Vic i el Comitè de Solidaritat Catalana.

Tal com explica Òmnium en una nota, ambdós actes s'organitzen "per commemorar i posar de relleu els anhels de llibertat i la determinació del poble per decidir el futur polític de Catalunya".
 

Recupera totes les imatges del referèndum del 13-D

Les millors imatges del 13-D

Consulta els resultats del 13-D, municipi a municipi

Recupera les notícies sobre el 13-D

Arxivat a