Olost pren mesures de seguretat per l'onada de robatoris

L'Ajuntament vol revisar l'enllumenat i estudia implantar llums de presència en determinats punts del municipi

Un cotxe dels Mossos.
Un cotxe dels Mossos. | Adrià Costa
Osona.com
16 de gener del 2020
Els robatoris de les darreres setmanes al Lluçanès, així com arreu d'Osona, ha generat inseguretat i preocupació entre els veïns. L'Ajuntament d'Olost i Santa Creu de Jutglar ha decidit emprendre mesures per reforçar la seguretat del municipi.

En un comunicat, explica que està en "contacte permanent i fluid" amb la comissaria de Vic dels Mossos d'Esquadra per tal de fer reunions periòdiques i remarca que el cos policial s'han compromès a incrementar la freqüència de patrullatge, tant oficials com de paisà. "Durant les hores del capvespre, l'Ajuntament i els Mossos d'Esquadra garanteixen que hi haurà vigilància als carrers", destaca.

Revisió de l'enllumenat i llums de presència

D'altra banda, l'Ajuntament també ha encarregat la revisió de l'enllumenat públic per garantir la seguretat i alhora s'està estudiant la possibilitat d'instal·lar llums de presència en determinats punts del municipi. Aquest tipus d'aparell s'encén quan detecta moviment.

Pla de Seguretat i díptic

Olost remarca que, juntament amb els municipis del Lluçanès, es va impulsar un acord plasmat amb una sol·licitud al conseller d'Interior Miquel Buch en el qual demanaven que s'executés un pla de seguretat per al territori.

A més, demana a la població que extremi les mesures de seguretat i d'autoprotecció davant de qualsevol fet sospitós avisant als Mossos o trucant al 112. L'Ajuntament ha editat un díptic sobre mesures de prevenció de robatoris (Consulta'l en aquest enllaç).
Arxivat a