Un projecte de creació d'un segway guanya dos premis en una setmana

L'estudiant de Mecatrònica de la UVic explica que el repte més gran ha estat ajustar-se al pressupost

Osona.com
15 de gener del 2020
Actualitzat a les 18:13h

 

El treball de final de grau d’Arnau Mas, graduat en Enginyeria Mecatrònica per la UVic-UCC ha sigut premiat, en una setmana, per dues entitats diferents. El projecte guardonat ha consistit a la creació i fabricació d’un segway, un vehicle de transport personal d’auto balanceig, posant en pràctica la base teòrica de les assignatures del grau, Aquest projecte ha requerit, segons Mas, una “disparitat de coneixements, tant en l’àmbit mecànic, elèctric i electrònic, en programació i inclús en matemàtiques”.

El primer guardó que se li ha atorgat al projecte ha sigut el premi Eusebi Molera. La segona distinció que ha rebut el projecte és la que la Fundació La Farga li ha donat a través del premi Vicenç Fisas i Comella, una distinció de 2.000 euros als treballs de final de grau que tinguin un excel·lent i reflecteixin els valors de coneixement aplicat al desenvolupament social i la consciència per la cura i la sostenibilitat de l’entorn.
 

Arnau Mas, l'estudiant que ha guanyat els dos guardons Foto: UVic-UCC


El repte més gran per a Mas ha sigut el d’ajustar-se a un pressupost tancat de 900 euros. L’exalumne, que ja treballa en una empresa del sector, ha reconegut que l’ha superat amb “bastant marge” a l'hora d'aconseguir tancar el projecte amb una despesa final de 650 euros.

Per Mas, el premi Vicenç Fisas ha estat “una injecció d’ànims i motivació de cara a seguir endavant amb la meva vida professional i estudiantil”. L’exalumne ha declarat que en alguns moments del projecte es va sentir superat per la magnitud de la proposta, però assegura que guanyar els premis “m’ha fet veure que tot esforç té recompensa”. El premiat també anima a tots els estudiants a ser ambiciosos, ja que projectes com aquests “són una carta de presentació de cara al món laboral”.

El grau en Enginyeria Mecatrònica treballa de manera interdisciplinària tècniques i coneixements de mecànica, electrònica, control i informàtica per tal de desenvolupar nous productes i noves màquines. Els professionals del sector estan formats en diferents disciplines i són especialistes en oferir solucions que vagin més enllà de cada disciplina per separat. El disseny de màquines i la robòtica són l’estructura troncal de l’ensenyament d’aquest grau.