Centelles

Cinc ferits a la Festa del Pi de Centelles segueixen greus tres setmanes després

Dos es troben en estat lleu a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona on estan tots ingressats per l'explosió

per Osona.com , 16 de gener de 2020 a les 08:55 |
L'helicòpter del SEM a Centelles | Toni Carrasco
Cinc dels ferits per l'explosió al campanar de Centelles durant la Festa del Pi continuen ingressats a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona en estat greu. Tal com han confirmat fonts hospitalàries a Osona.com, dels nous ingressats al centre, n'hi ha dos que es troben en estat lleu.

D'aquesta manera, respecte a les darreres informacions, dels set afectats que es trobaven en estat greu, dos han millorat el pronòstic. Durant l'incident de la Festa del Pi, el 30 de desembre, hi va haver un total de 9 afectats, però dos van rebre l'alta el dimecres 1 de gener.


L'accident va tenir lloc al campanar mentre se celebrava la tradicional festa. Tot apunta que una cantimplora de pólvora es va encendre i es va propagar a les altres per simpatia. Això va provocar cremades de diversa consideració en nou persones, quatre de les quals van resultar ferides de gravetat. Segons els Mossos, la investigació per determinat les causes per les quals la pólvora que portaven els trabucaires es va encendre, és encara oberta.

L'incident va causar consternació al municipi que va suspendre l'acte després de la deflagració. En més de 40 edicions que se celebra mai havia tingut accident d'aquestes característiques que va colpir Centelles en el dia de la seva patrona: Santa Coloma.

 

 

Participació