Els Tonis de Manlleu tindran una banderera per primera vegada

Aquest diumenge 19 de gener se celebra el tradicional passant dels Tres Tombs a la capital del Ter

Passant dels Tonis de Manlleu, l'any passat
Passant dels Tonis de Manlleu, l'any passat | Adrià Costa
Osona.com
15 de gener del 2020
Manlleu ja ho té tot a punt per celebrar el passant dels Tres Tombs aquest diumenge, 19 de gener. Per primera vegada a la història, tindran una dona com a banderera: Berta Bosch. Serà l'encarregada per presidir l’acte, acompanyada de Sergi Estrada i Roger Rifà, que seran els cordonistes.

La Festa dels Tonis de Manlleu, recentment declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional, va començar una nova edició la setmana passada amb el pregó de l’historiador manlleuenc Bernat Prat Viñas.

Fins l'1 de febrer

Fins l’1 de febrer, la ciutat es tornarà a omplir d'actes tan emblemàtics com el passant dels Traginers i el ball del Ciri. Aquest divendres 17 de gener, dia de Sant Antoni Abat, tindrà lloc la missa en honor al sant i dels difunts del Gremi de Tonis i el passant dels Traginers, cercavila que recorrerà alguns dels carrers del municipi, acompanyats per la banda Riverter. El punt de sortida serà la plaça Fra Bernadí i al final del recorregut els assistents podran beure rom cremat.

El dia central de la festa serà aquest diumenge 19 de gener. A les 8 del matí es començarà amb l’esmorzar de traginers al Mas Roca. Un cop finalitzada la missa solemne i la benedicció de les cavalleries a la parròquia de Santa Maria, es procedirà al tradicional passant dels Tres Tombs. El Ball del Ciri a la plaça Fra Bernadí, amb la cobla Lluïsos, tancarà la jornada.

Els últims dies de celebració es faran tres actes molt diferents entre si. El 24 i el 25 de gener, l'Espai Rusiñol acollirà l’obra Perfectes Desconeguts de la companyia teatral Orfeó Popular Olotí. El 26 tindrà lloc la Carrera de Cintes a la plaça Fra Bernadí, activitat que es va recuperar a Manlleu el 2016 i que consisteix a recollir unes cintes penjades mentre es cavalca. I finalment, el dissabte 1 de febrer es farà el sopar i el fi de festa dels Tonis 2020.
Arxivat a