Una àrea d'emergència de residus a Santa Eulàlia de Riuprimer

El nou espai ha de permetre millorar la recollida selectiva i evitar que sigui un abocament indiscriminat com fins ara

La nova àrea d'emergència de residus de Santa Eulàlia de Riuprimer
La nova àrea d'emergència de residus de Santa Eulàlia de Riuprimer | Aj. de Santa Eulàlia de Riuprimer
Osona.com
14 de gener del 2020
 
Santa Eulàlia de Riuprimer ha fet un pas més en la recollida de residus. Encapçalant els barems de la recollida porta a porta, l'Ajuntament ha posat en marxa una nova àrea d'emergència de residus per millorar els resultats. Tal com explica l'Ajuntament en una nota, aquest espai ha de servir només per a emergències dels veïns que no viuen a l'àrea urbana i alhora l'abocament indiscriminat i mala utilització per veïns d'altres municipis.

El nou espai, que substitueix l'antiga àrea d'aportació, ha de permetre "una millora qualitativa i quantitativa de la recollida selectiva". L'àrea també compta amb un sistema d'accés telemàtic que en limita el seu ús. Per accedir-hi cal una targeta magnètica, personal i intransferible. A més, hi ha una limitació horària (de 7 a 22h), categoritza els usuaris sobre si viuen a l'àrea urbana o en cases disseminades; i restringeix l'ús a un sol cop per setmana per als veïns de l'àrea urbana i un cop al dia per als disseminats. L'àrea compta també amb un sistema de videovigilància que permet detectar els mals usos que se'n puguin fer.

L'Ajuntament també espera que es redueixin les molèsties als veïns de la zona. De fet, s'està treballant en una nova ubicació de l'àrea. "La facilitat de muntatge de la nova àrea permetrà que es traslladi fàcilment un cop es trobi l'espai més adient on instal·lar-la i n'aconsegueixi tots els permisos pertinents", explica.