Taradell posarà en marxa un servei de recollida d'andròmines porta a porta

Es recollirà el primer dimecres de cada mes

Osona.com
14 de gener del 2020
L'Ajuntament de Taradell posarà en marxa el proper 5 de febrer un nou servei de recollida de voluminosos porta a porta. Tal com explica l'Ajuntament, està pensat per andròmines de gran volum "que la ciutadania no pot portar a la deixalleria per falta de mitjans". Es refereix a sofàs, palets, mobles, matalassos, electrodomèstics grans o portes sense vidres.

El nou servei està pensat per particulars, és gratuït i es durà a terme el primer dimecres de mes. Per disposar del servei, cal trucar a l'Ajuntament i indicar el tipus de voluminosos que es trauran, el nom, l'adreça i un telèfon de contacte. La data límit per apuntar-se a aquesta llista de recollida és el dimarts anterior al matí.

La llista serà limitada i en cas d'estar completa es prendrà nota de cara a la recollida del mes següent. Només s'acceptaran 10 embalums per habitatge, per evitar mals usos d'aquest servei. Per tal que siguin retirats, els voluminosos s'hauran de dipositar a la via pública davant la porta de casa abans de les 6 del matí del dia de la recollida.

L'Ajuntament remarca que en "cap cas" es recollirà fibrociment, uralita, fibra de vidre, vidre pla i finestres, miralls, torratxes, dipòsits de gasoil o altres combustibles, calderes, pintures, pneumàtics, roba, runa i marbres, fluorescents, bombetes, llibres o medicaments, entre altres. En el cas que es detecti un residu d'aquest tipus en el moment de la recollida, el responsable del residu haurà de retirar-lo de la via pública.

Independentment del nou servei, els residus voluminosos es poden continuar portant a la deixalleria sense cost per als particulars. A part dels residus voluminosos, a la deixalleria també s'hi poden portar els residus especials com bombetes, piles, pintures, bateries, oli vegetal, oli mineral, etc.
Arxivat a